Kadın Girişimciliği Destekleme Projesi

31 Mart 2008 Pazartesi

Türkiye Esnaf ve Sanaatkarlar Konfederasyonu, Avrupa Birliği desteğiyle girişimci olmak isteyen 4.500 kadına önce eğitim verecek, ardından da bu kadınlara mikrokredi kullandırmanın yollarını arayacak. "Kadın Girişimciliği Desteklenmesi Projesi", 4.5 milyon Euro’luk bütçeyle 25 ilde girişimcilik ve danışmanlık eğitimleri düzenlenmesini içeriyor.
Projenin Ankara Merkez Direktörü Zuhal Tataroğlu, Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 25’ler düzeyindeyken, işveren ve iş sahibi kadınların toplam kadın çalışanlar içindeki payının da yalnızca yüzde 14’ler civarında olduğunu belirtti. Tataroğlu, projeyle kadınlara yönelik sürdürülebilir bir destek hizmet sistemi oluşturmayı amaçladıklarını, eğitimlerin ardından kadınlara mikrokredi imkanı sunulması için çalıştıklarını belirtti.
Hedef 3 Grup Kadına UlaşmakTataroğlu, projenin "iş kurmak isteyen ancak fikri olmayan, fikri olan ancak iş kurmak için bilgisi veya finansmanı olmayan, bir şekilde işini kurmuş ancak onu geliştiremeyen" olmak üzere 3 grup kadına ulaşmayı hedeflediğini belirtti. Tataroğlu, kasım ayına kadar sürecek projede bir diğer hedefin de TESK’in bu yönde kapasitesini artırmak olduğunu belirtti. Proje, TESK’in 2002-2004 yılları arasında 5 ilde yine kadın girişimciliğinin desteklenmesi hedefiyle yürüttüğü AB projesinin somut sonuçlara ulaşması ve daha geniş bir coğrafyada uygulanabilmesi amacıyla hazırlanarak Temmuz ayında uygulanmaya başlandı. Projeyi Hollandalı Ecorys Araştırma ve Danışmanlık firmasının da destekliyor. Eğitimlere katılmak isteyenlerin ’www.kadindestek.com" adresindeki başvuru formlarını doldurarak "ankara@kadindestek.com" e-posta adresine göndermeleri gerekiyor. Kaynak: Referans Gazetesi / Tutku Ayvaz
http://www.referans.com.tr/

0 yorum: