Gazete ilanıyla işe girdi, 40 yıl sonra ilk Türk CEO oldu

25 Mart 2008 Salı


Oyak'ın Otomotiv Grubu Başkanı Çağlar, "Gazoz fabrikasının değil, Türkiye'nin en teknolojik fabrikasının başına 40 yıl sonra bir Türk geçti. Bu çok önemli bir olay" dedi..
Oyak Renault'da görev değişimi yapıldı. Genel Müdür Alain Gabillet koltuğunu Tarık Tunalıoğlu'na devretti. Böylece, Tunalıoğlu 40 yıllık tarihinde Oyak Renault'nun ilk Türk üst yöneticisi (CEO) oldu. Bu görev değişimi dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Oyak Çimento ve Otomotiv Grubu Başkanı Celal Çağlar, 1969 yılında Oyak ve Renault arasında kurulan ortaklığın samimiyet, iyi niyet, şeffaflık ve verimlilik üzerine kurulduğu söyledi. 1971'de 1 günde 14 adet otomobil ürettiklerini bugün ise saatte 60 adet otonun banttan indiğini vurgulayan Çağlar, Tunalıoğlu'na övgüler yağdırdı. Çağlar, sözlerine şöyle devam etti:

EN ALT KADEMEDEN GELDİ

"Bursa'daki fabrika herhangi bir gazoz, makarna veya çimento fabrikası değil. Türkiye'nin en teknolojik üretim yapan fabrikası. Bu fabrikanın başına yabancı ortağımız Renault'nun da onayıyla bir Türk'ün geçmesi çok önemli bir olay. Türkiye'de torpil, adam kayırma gibi şeylerden bahsedilir. Tunalıoğlu'nun gazete ilanıyla girdiği Oyak Renault'da en alt kademeden başlayarak yükseldi. Böyle bir göreve bir Türk'ün getirilmesinin beni gururlandırıyor." Makro ekonomiyi de değerlendiren Celal Çağlar, şu anda Türkiye'deki havanın planlarını ve yatırımlarını hiç bir şekilde etkilemediğini belirterek, "Tamamen aynı iktisadi planlarımız yönünde gidiyoruz ve bunda da bir sıkıntı görmüyoruz" dedi.

HAZIR OLDUĞUNU ANLADIK

Toplantıda söz alan Renault Euromed Bölgesi Başkanı ve Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı Christian Esteve ise "Tarık'ı uzun zamandan beri saptamıştık. Önemli görevler verdik. Hazır olduğunu anladık. Yeni fikirler, yeni çalışma yöntemleri gelsin diye bu görev değişikliğine gittik" şeklinde konuştu.

sabah

0 yorum: