Alman kahveci Dallmayr 1 YTL’lik fiyatıyla geliyor

25 Mart 2008 Salı

300 yıllık kahve devi Dallmayr, 50 milyon Euro yatırım yaptığı Türkiye’de 4 yıl sonra lider olmayı hedefliyor. Adım başı kahve makinesi kuracak olan şirket 1 YTL’ye kahve satacak.


Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, ATA İthalat’ın Türkiye’ye gelmesi için 2 yıl uğraştığı 300 yıllık Alman kahve devi Dallmayr, Türkiye pazarında lider olmak için kolları sıvadı. 2007’de ilk kafeyi açtıklarını söyleyen Dallmayr Genel Müdürü Akın Güngör ‘2008’i 35 mağazayla kapatacağız. 2009 sonunda 70 mağazaya ulaşacağız. 3 yıl sonunda da 100 mağaza olacak. Pazar liderinin 89 mağazası var. 4’üncü yılımzda hedef liderlik’ dedi. Liderden yüzde 15 ucuz olduklarını belirten Güngör, kafelerde 12 milyon fincan kahve satışı hedeflediklerini söyledi.

50 MİLYON EURO YATIRIM
TÜRKİYE’DE 10 mağazaya ulaştıklarını belirten Güngör, Almanya’nın bu büyümeden etkilenerek Türkiye’de şirket kurma kararı aldığını söyledi. Almanlar’ın Wendy adlı bir şirket kurduğunu hatırlatan Güngör, bu iş için 50 milyon Euro’luk bir yatırım yaptıklarını belirtti. Güngör ‘Türkiye, Almanya’nın yatırım yapma sıralamasında olan ülkeler arasında 21’nci sıradaydı. Birinci sıraya oturdu. Plaza, araç ve personel yatırımı yapıldı’ dedi.

3 BİN MAKİNE GELECEK
GÜNGÖR, şirketin kahve makineleri konusunda çok iddialı olduğunu belirterek, makine pazarında büyüyüp 2009’da lider olmayı planladığını kaydetti. Güngör ‘Şu anda pazar liderinin bin 800 makinesi var. 2009’da 3 bin makine yerleştireceğiz. Adım başı kahve makinesi konumlandıracağız. Kahve fiyatlarını da aşağı çekeceğiz. Halk 1 YTL’ye gerçek kahve içecek’ dedi.
SMS’le kahve satacak
GÜNGÖR ‘İnsanın olduğu her yerde vapur iskeleleri, sokaklar, hastaneler her yerde kahve makinelerimiz olacak. Bu teknoljik makineler, GSM operatörleri sayesinde gözlemimiz altında olacak. Tüm makineler bu şekilde takip edilecek. Stok azaldığında, arıza söz konusu olduğunda uydudan takip yapan ekiplerimiz hemen müdahale edecek. Gereksiz giderler kalkacak. Maliyetler düşecek. Bu sistem Türkiye’de ilk kez kullanılacak. Şirket sadece bu altyapıyı hazırlamak için 2.4 milyon Euro yatırım yaptı. Bozuk parası olmayanlar kurulacak sistem sayesinde SMS ya da kredi kartı ile de satın alnabilecek’ dedi. Güngör, 5 yıl sonunda 100 milyon Euro ciro hedeflediklerini kaydetti.

0 yorum: