Yaşlılar Oteli

24 Mart 2008 Pazartesi


Yaşlılar oteli’nin hedefi varlıklı İskandinavları ağırlamak Antalyalı Aydın ve Mersinli Okutan aileleri tarafından kurulan toplam beş otel zincirine sahip olan Fame Hotels Group, bir ilke imza atarak Türkiye’nin ilk ‘yaşlılar oteli’ni kuracak. Ege’de 80 dönüm arazi üzerine kurulacak termal özellikli otelinde içinde SPA da bulunacak. 50 milyon dolara mal olacak otelin inşaatı 2009’da başlayacak ve 18 ayda tamamlanacak.
Fame Hotels Koordinatörü Erkut Kara, “1980’lerin sonunda girdiğimiz otelcilik sektöründe, ikisi beş yıldız, ikisi dört yıldız ve biri üç yıldız olmak üzere beş otele ve toplam 2 bin 500 yatak kapasitesine ulaştık. Otelcilik bizim ana işimiz olduğu için, bu alanda büyümek istiyoruz. Nasıl 10 yıl önce bu sektördeysek, 10 yıl sonra da bu sektörde olacağız. Bu nedenle Türkiye’nin ilk yaşlı otelini inşa etmek için proje geliştirdik” dedi. Bu konuda uzman uluslararası bir danışmanlık firmasından da destek aldıklarını belirten Kara, söz konusu otelin 400 oda ve bin yatak kapasiteli olduğunu dile getirdi.
ÖNCELİK NORVEÇ’TE
Otelin müşteri portföyü için öncelikli olarak zengin İskandinavları hedeflediklerini anlatan Kara, “Başta Norveç olmak üzere, bu ülkelerin hem kişi başına düşen milli gelirleri büyük hem de sosyal güvenlik sistemleri çok gelişmiş. Bu tür hizmetleri devlet kendi eliyle destekliyor. Nüfusun çoğunluğunun yaşlı olduğu bu ülkeler, bizim projemiz açısından büyük bir potansiyel taşıyor” dedi. Kara, ilk yıl yüzde 60 doluluk beklediklerini belirterek, otelde ayrıca diş tedavisi, saç ekimi, estetik cerrahi gibi hizmetler de vereceklerini söyledi.
Mısır’da otel yapacak
Yaşlılar otelinin yanı sıra yurtdışında da otel yatırımları için çalışmalara başladıklarını belirten Kara, “Mısır, Prag ve Ukrayna ön plana çıktı. Önceliğimiz Mısır’da” dedi. Kara, şöyle devam etti: “Bu ülkede oteller iyi ancak hijyen ve hizmet kalitesi açısından ciddi işletme sorunları var. Mısır’da ayrıca çok büyük yatırım teşvikleri de var. 50 milyon dolara mal olacak bu proje bizim yurtdışında ilk halkamız olacak.”
İhtiyarlara yer var’ın farkı ne?
Odaların hiçbiri 30 metrekareden küçük olmayacak.Otelin her köşesi tekerlekli sandalyeyle gezmeye uygun olacak.Merdiven sayısı az, asansör çok olacak.Doktor ve sağlık ekibi 24 saat hazır bulunacak.Yemekler diyet ve beslenme uzmanı eşliğinde belirlenecek.Yaşlılara uygun spor programları uygulanacak.Termal ve SPA tedavilerine yer verilecek.

Aylin LÖLE-Akşam

0 yorum: