İş hayatı ; Çalışanlar İçin Doğru Bağlantıları Sağlamak

27 Şubat 2008 Çarşamba

Deloitte, 'Çalışanlar için Doğru Bağlantıları Sağlamak" başlıklı raporunu yayımladı

Günümüz iş dünyasında performansı yükseltmek ve başarı elde etmek için insan kaynakları alanında yapılanları masaya yatıran Deloitte, bu alanda temel başarı unsurunun çalışanın ve yöneticinin doğru bağlantılara sahip olmasından geçtiğini vurguladı.
Deloitte'un, "Yıl 2008:Yeteneğinizin Nerede Olduğunu Biliyor musunuz?"serisi, "Çalışanlar için Doğru Bağlantıları Sağlamak" başlıklı raporla devam etti. Raporda, insan kaynaklarının çalışanları kazanmak ve elde tutmak üzerinde yoğunlaştıkları, bu amaçla çeşitli teşvikler sağladıkları hatırlatıldı. Ancak rapor, sıradan çalışan veya üst düzey yönetici için esas konunun, o kişinin başarılı bir performans gösterebileceği bağlantıları kurmak olduğunu kaydetti.
Deloitte'un raporuna göre bu bağlantıların; 'doğru insanlarla kurulacak bağlantı', 'doğru ve çalışanı tatmin edecek bir amaçla bağlantı' ve 'doğru kaynaklarla bağlantı' olarak üç kategoride ele alınması gerekiyor.
Raporda, "networking" olarak da ifade edilen, kurum içinde ve dışında kişisel bağlantıların geliştirilmesinin önemi üzerinde duruluyor. Bu bağlantıların gelişmesi özellikle karmaşık iş dallarında çok yararlı oluyor. Çalışanlar bu bağlantılar aracılığıyla bilgilerini ve deneyimlerini artırırken, enerjik ve yenilikçiliğin güçlendiği bir ortam doğuyor. Liderler de paydaşlarla bağlantılarını güçlendirdikçe daha etkin kararlar alabiliyorlar.
Nereye gittiğini görebilen çalışan, 'verimli'

Yapılan işte kapsamlı ve tatmin edici bir amaca veya hedefe sahip olmak performansı güçlendiriyor. Bunu elde etmek için, yapılan işin motive edici olması, kuruma duygusal bağlılığın ve aidiyetin yüksek olması, yapılan işle gurur duyulması ve stratejik rotanın net bir şekilde ortaya konulması gerekiyor. Nereye gittiğini görebilen çalışanlar ve yöneticiler daha verimli çalışıyorlar.
Deloitte'a göre bu, bilginin, teknolojinin ve zamanın doğru yönetilmesini ve fiziksel çalışma ortamının yüksek performansa uygun olmasını gerektiriyor. Bütün kaynaklar iyi yönetildiği takdirde olumlu sonuçlar alınabiliyor.
Raporda, çalışanların gereksiz enformasyon bombardımanından korunurken, önemli bilgilere ulaşabilecek durumda olmalarının, gereksiz toplantılarla vakit ve enerji yitirmemelerinin, bütçe kısıntıları ve düzenlemeler gibi olumsuz konularla kafalarının meşgul olmamasının önemi vurgulanıyor.

0 yorum: