Yeni Tekstil İhracat Ürünü ; Peştemal

27 Şubat 2008 Çarşamba

ABD Başkanı George W. Bush ve İspanya Kralı Juan Carlos başta olmak üzere özel müşterilere havlu koleksiyonu hazırlayan Bursa'da kurulu Forza Teksil, ünlü sinema oyuncusu Demi Moore'nin de aralarında bulunduğu seçkin müşteriler, lüks yatlar ve 7 yıldızlı oteller için peştemal koleksiyonları hazırlamaya başladı.
Ralph Lauren, Georgio Armani, Gianfranco Ferre gibi dünyanın en prestijli markalarına üretim yapan, müşterileri arasında, Bill Gates ve Steven Spielberg gibi ünlü isimlerin de bulunduğu firma, yine müşteriye özel üretim gerçekleştirecek.
“Forza&Casa Collection” markasının yaratıcısı Forza Tekstil'in sahibi Selim Aykıran, Osmanlı ve Anadolu motiflerini işledikleri, bambu, kaliteli pamuk ve tamamen doğal kök boya kullandıkları havlularının, özgün tasarımları sayesinde “Made in Turkey” etiketiyle kendini dünyaya kabul ettirdiğini söyledi.
ABD'de San Francisco, Los Angeles-Beverly Hills'te “Showroom”ları bulunduğunu, bu ülkede 'Neiman Marcus” ve “GUMP.S”, Paris'te “Maison Object” gibi alanında dünyanın seçkin mağazalarının reyonlarında havlularına yer verdiklerini anlatan Aykıran, tasarımlarının büyük yankı uyandırdığı ABD'de, New York'ta üçüncü showroomu şubat ayı başında açtığını belirtti.
Aykıran, ABD'de 2003 yılında “The Best of NY Home Textiles Show”da en iyi dizayn, 2006'da ise “The New York Home Textiles Fuarı”nda en iyi dizayn ve kalite dallarında 2 ödül birden aldıklarını, 2007'de de “The New York Home Textiles” fuarında “En iyi yeni ürün tasarım ödülü” aldıklarını anımsatarak, bu fuarda sergilediği peştemal numunelerinin seçkin müşterilerinin ilgisini çektiğini ifade etti.
DEMI MOORE'A 400 PARÇALIK KOLEKSİYON
Las Vegas'ta 7 yıldızlı “Vynn” oteli, İtalya'nın 1846'dan bu yana ev tekstili alanında ultra lüks ürünlerini satan “Severino Graziano”nun, havlunun yanı sıra peştemal siparişinde bulunduğunu belirten Aykıran, özellikle Amerika'daki seçkin müşterilerinin kişisel siparişler de verdiklerini söyledi.
Aykıran, bu kişiler arasında iş ve sanat dünyasından önemli isimlerin bulunduğuna işaret ederek, “Örneğin, ünlü sinema oyuncusu Demi Moore, 400 parçadan oluşan koleksiyon istedi. Bu koleksiyon, ev ve yatında kullanacağı havlu ve peştemalden oluşacak” dedi.
Miami'de dünyanın en büyük ve ihtişamlı yatları ile jet sosyetenin uğrak yeri Beverly Hilton'dan da özel siparişler aldıklarını kaydeden Aykıran, müşteriye özel üretim yaptıklarına dikkati çekti.
Aykıran, bu durumun kendisini gururlandırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:“Rüyalarım gerçek oluyor. Peştamallarım, 17. yüzyılda Osmanlı hamamlarında kullanılan motifleri Amerika'ya taşıyor. Bu benim için büyük bir heyecan. O dönemin peştemallerinden esinlenerek, modernize edilmiş motifler dünyanın en seçkin müşterilerinin özel eşyaları arasında yer alacak.”
Selim Aykıran, havluda olduğu gibi peştemallerin de yine kara tezgahlarda dokunduğunu, bunun için 10 tezgah ayırdıklarını ifade ederek, peştemal üretiminde kaliteli pamuk ve merserize ip kullandıklarını sözlerine ekledi.
Hürriyet

0 yorum: