LB: Enflasyon ve cari açığınız sorun

24 Ocak 2008 Perşembe

Lehman Brothers’ın CEO’su Russo, Türkiye’nin enflasyon ve cari açık sorunu olduğunu belirtti. Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yıllık yüzde 5 civarında büyüyeceğini öngören Russo, geleceğin Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede olacağını söyledi.

DAVOS - Yatırım bankası Lehman Brothers’ın CEO’su Thomas Russo, Dünya Ekonomik Forumu’nda CNBC-e’ye konuştu. Russo, Türkiye’de sürdürülebilir büyümenin olumlu göründüğünü ancak enflasyon ve cari açık sorunu olduğunu söyledi. Russo, Türkiye’de önümüzdeki dönemde yıllık yüzde 5 civarında büyüme öngördüklerini ve geleceğin Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede olacağını söyledi.

Dünya ekonomisine ilişkin tespitlerde de bulunan Russo, ABD’de bu yıl yüzde 1-2 büyüme öngördüğünü, önlem paketini yeterli bulmadığını ifade etti. Russo, “Vergi indirimleri yararlı olur ama daha odaklı mali politikalara ihtiyaç var. Konut piyasası çok önemli bir piyasa, 23 trilyon dolarlık bir piyasa. Konutun önemi çok büyük, güven ortamını da etkilemiş olursunuz” dedi.
Mevcut durumun yüksek riskli konut kredisinin ötesinde olduğunu belirten Russo, “Bilançolar 1 ay öncesine kadar daha güçlü. Pek çok kuruluş bazı sıkıntılardan geçiyor ancak subprime dışında güçlenmeye çalışıyorlar” diye konuştu. Russo, Fed’den ay sonunda 50 baz puan indirim beklediğini kaydetti.

ntvmsnbc/Gülay Afşar

0 yorum: