BMW Sauber F1.08 ile iddialı

24 Ocak 2008 Perşembe

2008 sezonunda ilk yarış birinciliğini hedefleyen BMW Sauber, yeni aracı F1.08'in resmi tanıtımını Almanya'nın Münih şehrinde yaptı.
Formula 1 2008 sezonunda Ferrari ve McLaren'e rakip olmayı hedefleyen BMW Sauber, yeni aracının resmi tanıtımını Münih'te yaptı.
Takım patronu Mario Theissen, F1.08'in medya tanıtımında yaptığı konuşmada, 2007'de Ferrari ve McLaren'in ardından en iyi üçüncü takım olduklarını, bu başarıyı yeni sezonda daha da ileri götürmeyi amaçladıklarını söyledi.
Theissen, "önümüzde bulunan iki takım arasındaki mücadeleyi bu yıl üçlü bir mücadeleye çevireceğimize inanıyoruz" dedi.
Theissen, Ferrari ve McLaren'den sıyrılarak yarış kazanmanın kolay olmadığını ancak 2008'de ciddi şekilde bunun savaşını vereceklerini belirtti:
"Öndeki iki takım çok güçlü ve deneyimli ve bu kış da mutlaka önemli ilerleme kaydettiler. Ancak geçtiğimiz iki yıl yaptığımız aşamayı dikkate alarak yeni sezonda yarış kazanabileceğimizi ve arayı kapatabileceğimizi düşünüyorum.
" BMW Sauber, Ferrari'nin 204 puanla markalar şampiyonu olduğu ve McLaren'in casusluk skandalı yüzünden puanlarının silindiği 2007 sezonunu 101 puanla ikinci sırada bitirmiş, 51 puanda kalan eski şampiyon Renault'yu açık farkla geride bırakmıştı.
Tüm yarışların Ferrari ve McLaren arasında paylaşıldığı geçtiğimiz sezon BMW Sauber'in en iyi derecesi, Kanada'da Nick Heidfeld'in elde ettiği ikincilikti. Alman takımı yeni sezonda da Heidfeld ve Robert Kubica ile yarışacak, ancak yedek pilot henüz açıklanmadı. Heidfeld, F1.08'in büyütülmüş ön kanadının, bugüne kadar gördüğü en güzel ön kanat olduğunu söyledi. 30 yaşındaki Alman pilot, "yarış kazanabileceğime eminim ama herşey bu araca bağlı. Teorik olarak öndekilerle farkı kapatmamız mümkün" dedi.
Geçtiğimiz Kanada'da geçirdiği korkunç kazadan sağ çıkan Kubica ise Formula 1'deki ikinci tam sezonunda hedefinin daha istikrarlı bir performans göstermek olduğunu söyledi.
cnn

0 yorum: