KOSGEB DESTEKLERİ VE YENİ DÜZENLEME

30 Ocak 2008 Çarşamba

Sanayi Bakanı Çağlayan, KOSGEB kaynaklarının etkin kullanımı için finans birimi kurdu. Bakan, özel sektörün model alındığını belirterek, "kayırma ve keyfilik" döneminin sona ereceği sinyalini verdi..
Küçük ve orta boy işletmeleri (KOBİ) desteklemek amacıyla kurulan, ancak kaynaklarını etkin kullanamadığı için eleştirilere hedef olan KOSGEB'e patron eli değdi. Özel sektörden siyasete atılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, kurumun fon kaynaklarının verimli kullanımı için finans birimi kurdu. Çağlayan, 81 ilin sanayi profilini ana hatlarıyla çıkardıklarını, sektörel ve proje bazlı teşvik dönemi başlayacağını söyledi. Çağlayan, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) 2007 faaliyetleri ve 2008 programı ve yeniden yapılanma sürecini değerlendirdi. Çağlayan, KOSGEB'e personel alımında "keyfilik ve kayırma" eleştirilerini anımsatarak, bundan sonra eleman alımının sınavla yapılacağını ve terfi ve atamaların yeniden düzenleneceğini söyledi. Çağlayan, "Eleman alımında objektif kriterler oluşturulamamış. Bu da keyfilik ve kayırmak eleştirilerine neden olmuştur. Bakanlığım döneminde kurum, politik müdahalelerden uzak, teknik özellikleri ön plana çıkmış bir kurum olacak" dedi.
'KOBİ'LERİ BORSAYA GETİRECEĞİZ'
Yeni bir teşvik sistemi üzerinde çalışıldığını söyleyen Çağlayan, 81 ilin sanayi profilini genel hatlarıyla çıkardıklarını belirterek, teşviklerin bundan sonra sektörel ve proje bazında olacağını kaydetti. Çağlayan, "Hangi sektörlerin öncelikli olacağı belirlenecek. Sadece enerji, istihdam, vergi desteği değil, demiryolu gibi altyapı destekleri de önemli" dedi. KOBİ'lerin borsaya açılmasının önemine de dikkat çeken Çağlayan, "Öncelikle bilançolarının açık olması gerekiyor. Meclis gündemindeki Türk Ticaret Kanunu ile şirketlere yönelik yapısal düzenlemeler geliyor. Daha şeffaf bir yapıya sahip olacaklar. Bu borsaya açılmaları noktasında önemli olacak" diye konuştu.
sabah

0 yorum: