IMF: ''Küresel büyümenin 2008'de yavaşlaması kaçınılmaz''

23 Ocak 2008 Çarşamba



Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD ekonomisine ilişkin kaygılardan kaynaklanan dünya piyasalarındaki karışıklık ışığında, küresel büyümenin 2008'de önemli ölçüde yavaşlamasının kaçınılmaz olduğunu bildirdi
IMF Dış İlişkiler Direktörü Mesud Ahmed, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerdeki gelişmelerin, finans piyasalarındaki mevcut karışıklığın, küresel büyüme görünümü üzerindeki yükünü yansıttığını söyledi. Ahmed, ''ayrıca, finans piyasalarında istikrarın yeniden sağlanması süreci, karmaşık olacak ve zaman alacak. Dolayısıyla, küresel büyümenin 2008'de önemli ölçüde yavaşlaması, daha şimdiden kaçınılmaz görünüyor ve olumsuz riskler hala mevcut'' dedi.
ABD'nin son ekonomik ve finansal gelişmelerden en fazla etkilenen ülke olduğuna işaret eden IMF'nin baş sözcüsü konumundaki Mesud Ahmed, bu çerçevede ABD Merkez Bankası FED'in faiz oranlarını 0,75 puan (yüzde 0,75) indirmesinin ''uygun ve yararlı'' olduğunu belirtti.
Ahmed, ABD'deki duruma ilişkin, ''finans piyasalarındaki fiyatlar, halen, gelecekteki kayda değer düşüş beklentileriyle tutarlı. Her durumda FED'in, yeni temel ve mali gelişmelere süratle tepki vereceğinden kuşku yok. Ayrıca, hedefli ve zamanlı mali önlemler, talebi kısa dönemde destekleyebilir'' dedi.

0 yorum: