Artık tek bir konuda uzmanlaşan ve "cash" (nakit) çalışan köşe başı ticaret mekânlarını çevremizde daha sık göreceğiz.
Gıda da zeytinyağıyla yapılan börek ve baklava dükkânları dikkat çekerken, organik fastfood büfeleri açıldığına şahit olacağız. Klasik pizzacıların bir bölümü henüz keşfedilmemiş otantik değerlerimizi öne çıkaracaklar. Konya usulü "etli ekmek" ve pide içinde ayaküstü servis edilen "fırın kebap" köşelerini gürünce de hiç yadırgamayacağız. Balık ve deniz ürünleri işleyen tipik fastfood mekanları artacak, sadece deniz kabukluları veya otantik tarzda balık üzerine çalışan yerler ortaya çıkacak.
Taze makarna işleyen İtalyan tipi restoran sayısı artarken, etnik mutfak örneklerinde patlama yaşanacak. Köşe başı işler konusunda elektronik sektörü de nasibini alacak: Her yerde ileri teknoloji ürünlerini satan mağazaların arttığını göreceğiz. Cep telefonu satıcıları çeşitlendirmeye gidip birer teknoloji merkezi haline dönüşecekler. Semt manavları evrimleşecek, kültür balıkçılığının gelişmesiyle "balıkçı manav" karışımı modern "fresh" sergileri ortaya çıkacak. Bu yerlerde semt pazarı niyetine yalnız meyve sebze ve balık satılan perakendeci tezgahların bulunduğu halka açık haller, açılacak.
Klasik kuyumcu mağazaları pek yakında yüksek güvenlikli "jewellery shops" lar içinde konuşlanıp bijuteri bölümünün değerli parçaları olacak. Metropol kentlerde hobi mağazaları ve köşe başı sanat galerilerinin çoğalışına şahit olacağız. Mevcut dershaneler elektronik ortamda servis vermeye başlayacak, on-line bağlantılar ev içinde sınıf çalışmaları yapılacak.
Kaynak: Kobifinans
0 yorum:
Yorum Gönder