GELECEKTE TİCARET

29 Ocak 2008 Salı

Artık tek bir konuda uzmanlaşan ve "cash" (nakit) çalışan köşe başı ticaret mekânlarını çevremizde daha sık göre­ceğiz.
Gıda da zeytinyağıyla yapılan börek ve baklava dükkânları dikkat çekerken, or­ganik fastfood büfeleri açıldığına şahit olacağız. Klasik pizzacıların bir bölümü henüz keşfedilmemiş otantik değerlerimizi öne çıkaracaklar. Konya usulü "etli ekmek" ve pide içinde ayaküstü servis edilen "fı­rın kebap" köşelerini gürünce de hiç ya­dırgamayacağız. Balık ve deniz ürünleri işleyen tipik fastfood mekanları artacak, sadece de­niz kabukluları veya otantik tarzda balık üzerine çalışan yerler ortaya çıkacak.
Taze makarna işleyen İtalyan tipi res­toran sayısı artarken, etnik mutfak ör­neklerinde patlama yaşanacak. Köşe başı işler konusunda elektronik sektörü de nasibini alacak: Her yerde ileri teknoloji ürünlerini satan mağazala­rın arttığını göreceğiz. Cep telefonu satıcıları çeşitlendirmeye gidip birer tekno­loji merkezi haline dönüşecekler. Semt manavları evrimleşecek, kültür balıkçılığının gelişmesiyle "balıkçı ma­nav" karışımı modern "fresh" sergileri ortaya çıkacak. Bu yerlerde semt pazarı niyetine yal­nız meyve sebze ve balık satılan peraken­deci tezgahların bulunduğu halka açık haller, açılacak.
Klasik kuyumcu mağa­zaları pek yakında yük­sek güvenlikli "jewellery shops" lar içinde konuş­lanıp bijuteri bölümünün değerli parçaları olacak. Metropol kentlerde hobi mağazaları ve köşe başı sanat galerilerinin çoğalışına şahit olacağız. Mevcut dershaneler elektronik ortamda ser­vis vermeye başlayacak, on-line bağlantılar ev içinde sınıf çalışmaları yapılacak.
Kaynak: Kobifinans

0 yorum: