OTOMOTİV DEVİ FORD

24 Ocak 2008 Perşembe

Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt, 2008 yılında 100 milyon dolar civarında yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi
Flewitt, Ford Otosan'ın 2007 yılı değerlendirmesi ve 2008 yılı hedeflerinin açıklandığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, şirketin bu yıl 6. kez art arda en çok tercih edilen otomotiv markası olduğunu, aynı zamanda Türkiye'nin en fazla ihracat yapan şirketi konumunda bulunduğunu kaydetti. Michael Flewit, Ford Otosan'ın 2008 yılına ilişkin yatırım planı konusunda, ''2008 yılında 100 milyon dolar civarında yatırım yapmayı planlıyoruz'' dedi.
Bu yatırımın, iş süreçlerinin ve fabrikaların iyileştirilmesi, kapasite artışı, gelecek ürün programları için gerçekleştirileceğini belirten Flewitt, fabrikaya ve ürün yelpazesine yatırımların süreceğini söyledi. Flewitt, 2008 yılı ihracat hedefi konusunda ise net bir rakam veremeyeceğini, ancak ihracatta anlamlı bir artış olacağını kaydetti.
İç pazar ile ihracat arasında bir denge kurduklarını anlatan Flewitt, ihracatta değer ve adetler açısından artış hedeflediklerini dile getirdi. Michael Flewitt, son günlerde finansal piyasalarda yaşanan çalkantıya ilişkin bir soru üzerine de, şunları söyledi: ''Küresel türbülansın etkisini hissetmek için çok erken. Neler olacağını izliyoruz. ABD'de belirli sorunlar var. Henüz Türkiye'ye etkisini görmedik. Buna ilişkin, bu yıl için bir öngörüde bulunamıyoruz. Ford Otosan olarak işimizde riskleri dağıtıyoruz. 56 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2008 yılında kapasitemizi tam olarak kullanabileceğiz. Türkiye çalkantılara rağmen ilerleyebilecektir.''
Bir gazetecinin Ford Otosan fabrikalarında kapasite artışı olup olmayacağına ilişkin bir sorusu üzerine Flewitt, ''Sürprizler olacak tabii ki. Ne olacağını piyasaya göre şekillendireceğiz. Ford Otosan, her yıl kapasitesini tam olarak kullanabilecek. Bugün 300 bin kapasiteye ulaştık, daha da büyüyeceğiz. Uzun vadeli fırsatlara inanıyoruz. Kapasitemiz artacak. Hedefimiz lider kalmak. Renault ve Toyota bizi yakalamasın. Bizim için kilit kelime sağlıklı ve sürüdürülebilir büyüme. Bu yönde bir karar aldığımızda duyurulur'' dedi.
Flewitt, ticari araçların geleceği olduğuna inandıklarını, Ford Otosan'ın bu konuda uzmanlaştığını hatırlatarak, ''Biz bu alanda devam edeceğiz. Biz piyasayı sürekli takip ediyoruz'' diye konuştu.

0 yorum: