Büyük yarışta geri sayım başladı

5 Ocak 2008 Cumartesi



'Yılın Girişimcisi' yarışmasında son başvurular alınıyor. Türkiye'de yılın girişimcisi seçilen işadamı veya işkadını, dünya çapındaki yarışmada Türkiye'yi temsil edecek
Eylem Türk
Bu sene "Yılın Girişimcisi" yarışmasının beşincisi, Ernst&Young ve Milliyet tarafından, Fortis sponsorluğunda, CNN Türk ve Schwab Vakfı işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Yılın Girişimcisi ödülünün yanında, "Yılın Sosyal Girişimcisi" de seçilecek.
Ernst&Young Türkiye Genel Müdürü Osman Dinçbaş, "Şu ana kadar birincilerimiz hep klasik sektörlerde faaliyet gösteren ama yeni iş modelleri uygulayan girişimciler oldu. Bu da yarışmanın bize verdiği en önemli mesaj oldu. Demek ki sektör değil, iş modeli büyük önem taşıyor. Bundan sonra bu yenilikçi anlayışı, iş hayatında daha fazla göreceğiz" dedi.
Bu yılki yarışmaya geçen yıla göre daha fazla ilgi olduğunu belirten Dinçbaş, başvuruların devam ettiğini, ocak ayı içinde biteceğini, özellikle Anadolu'dan büyük ilgi olduğunu söyledi.
Çin de geldi, 40 ülke yarışacak
Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmanın kendini ispatladığını kaydeden Dinçbaş, şunları söyledi: "Beş yıl önce bu yarışma için Türkiye'yi gündeme getirdiğimizde uluslararası network'te 'acaba Türkiye'den iyi girişimci çıkar mı?' diye bir tereddüt oluşmuştu. Türkiye'de sadece şiş kebap ve denizin olmadığını göstermek için ideal bir ortam oldu ve beş yılda bu tereddütleri ortadan kaldırdık.
İki yıldır uluslararası jüriye katkıda bulunuyoruz. İlk uluslararası jürimiz Hanzade Doğan Boyner oldu. Ardından Lucien Arkas da uluslararası jüri üyesi oldu. Büyük bir başarı. Uluslararası arenada çok iyi yere geldik."
Sosyal girişimciler
Dinçbaş'ın verdiği bilgiye göre bu yıl uluslararası yarışmada ülke sayısı 40'ı geçecek. Yarışmaya ilk defa Çin de dahil oldu. Ülkelerde seçilen yılın girişimcileri uluslararası yarışma için Monte Carlo'ya gidecek.Herhangi bir coğrafi bölgede yaşayanlar için kendi kendilerine yetebilecek şekilde iş modelleri kuranlar arasından seçilecek sosyal girişimci de Schwab Vakfı'nın düzenlendiği uluslararası sosyal girişimciler kongresine katılacak. Geçen Yılın Sosyal Girişimcisi Prof. Dr. Mustafa Sarı, inci kefalinin daha verimli avlanmasını sağlayan girişim modeliyle, 2008'de İsviçre'de Schwab Vakfı Sosyal Girişimciler Zirvesi'nde Türkiye'yi temsil edecek.
JÜRİDE KİMLER VAR?
Yılın Girişimcisi, 29 Mayıs 2008'de Monte Carlo'da yapılacak olan "Ernst & Young Dünya Yılın Girişimcisi" Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek.Bu yıl düzenlenecek yarışmanın jüri üyeleri arasında da Hanzade Doğan Boyner, Rifat Hisarcıklıoğlu, Bülent Eczacıbaşı, Güngör Uras, Suzan Sabancı Dinçer, Ferit Şahenk, Ersin Akarlılar, Lucien Arkas, Prof. Dr. Eser Borak, Yvan De Cock, Prof. Dr. Özer Ertuna, Dinç Üner gibi iş, basın ve akademi dünyasından ünlü isimler bulunuyor. Ernst & Young'ın dünya çapında 20 yıldır gerçekleştirdiği "World Entrepreneur Of The Year - Dünya Yılın Girişimcisi" yarışmasının Türkiye ayağını oluşturan "Yılın Girişimcisi" yarışması Türkiye'de ilk kez 2004 yılında Ernst & Young Türkiye ile Milliyet gazetesinin işbirliğinde düzenlenmişti.
kaynak : milliyet

0 yorum: