Borusan’dan ikinci el otoda dev ortaklık

12 Ocak 2008 Cumartesi

Borusan ve ABD’li ikinci el otomobil pazarlama şirketi Manheim, Türkiye’de ikinci el otomobil pazarı alanında faaliyet gösteren Otomax’ta yüzde 50-50 oranında ortaklık kurdu.
İSTANBUL - Borusan, otomotiv sektöründe önemli bir uluslararası işbirliğine imza attı. Borusan Holding’in ikinci el otomobil pazarında faaliyet gösteren Otomax şirketi, sektörde dünyanın lider kuruluşu ABD kökenli Manheim ile ortak oldu. Yüzde 50-50 oranındaki ortaklık, yeni kurulacak Borusan Manheim çatısı altında gerçekleşecek.
Ortaklık sonrasında Otomax’ın Özel Artırma satışları Manheim markası ile yürütülmeye başlanacak, İnternet ve dergi faaliyetleri ise Otomax bünyesinde devam edecek.
İkinci el otomobil sektöründe 60 yılı aşkın bir geçmişi bulunan Manheim Auctions, aralarına Türkiye’nin de katılmasıyla 15 ülkede faaliyet gösteriyor olacak. Manheim, yılda yaklaşık 10 milyondan fazla ikinci el aracın satışına aracılık ediyor.
Otomotiv sektörünün Borusan için önemli ve öncelikli olduğunu kaydeden Borusan Holding CEO’su Agâh Uğur, büyük bir ivme ile küresel deneyim ve bilgi birikimini, ikinci el otomobil sektörüne taşımak üzere Manheim ile ortaklık kararını aldıklarını söyledi.
Basın toplantısında konuşan Manheim Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Langhorne ise Manheim’ın küresel büyüme stratejisi doğrultusunda Türkiye’nin potansiyelini gördükten ve Borusan’ı tanıdıktan sonra yatırıma karar verdiklerini ve bu işbirliğine büyük önem verdiklerini belirtti.
Toptantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Agah Uğur, Borusan Telekom’un satışına yönelik iddialara ilişkin olarak, “Birkaç teklif var. Birkaç ortaklık görüşmemiz var” dedi.
ntvmsnbc

0 yorum: