Binici kıyafetiyle emlak satmanın püf noktaları

12 Ocak 2008 Cumartesi



Takım elbiseyle mi satış yapmak daha kolay, yoksa binicilik kıyafetiyle mi? Üzerinde binicilik kıyafetleri bulunan Satış Yetkilisi Levent Karakış, "Sadece çizmelerden dolayı başta biraz sıkıntı yaşayabiliyorsunuz ama alışıyorsunuz" diyor. Peki bu kıyafetlerle satış yapmak, neyi farklılaştırıyor?
Yanıt: "İnsanlar buraya gelirken ev alma düşüncesiyle geliyorlar ama konsept olarak çok farklı bir ürün görüyorlar. Onu pazarlayan insanların da karşılarında çok farklı bir havayla bulunmaları, kapıdan girerken bu projeye çok sıcak yaklaşmalarına vesile oluyor. Bir de tabii, ilk başta iletişimi kurmak daha rahat oluyor." Satış ekibinin diğer bir üyesi Eda Işık, "Bence bu kıyafetlerle çalışmak çok güzel" diyor. Bu satış kampanyasında, başladığı Mart 2007’den bu yana yer alan Işık, binicilikle ilk kez bu vesileyle tanışmış. Şimdi bu spora yakınlık duyduğunu anlatıyor. Ata hayatında ikinci kez, bu haber için yapılacak fotoğraf çekimi için binen Işık, "Hatta biraz önce seyis bana, siz bu konuda deneyimlisiniz galiba, dedi" diyor. Kıyafetlerin etkisini ise, "Müşteriler tarafından çok sempatik karşılanıyor, profesyonelce bulunuyor" sözleriyle anlatıyor.
BİR KİŞİNİN KIYAFET MALİYETİ 1000 EURO’DAN FAZLA
Yukarıda sözü geçen satış yetkilileri, Sinpaş GYO’nun Samandıra’daki Lagün adlı konut projesinde görevli. Satışa çıkarılan ilk 4 etapta 515 ev ve 35 bin metrekare alanı kaplayan 29 adet yapay lagünün bulunduğu projede, bir otel rezidans ve binicilik kulübü de yer alacak. Bu nedenle projenin satış ofisi bu konsepte uygun tasarlanmış. Konsepte uygunluk bir adım daha öteye taşınmış, 12 kişilik satış ekibinin binicilik kıyafetleriyle çalışmalarına karar verilmiş. Bu arada, satış ofisinin hemen yanında bir binicilik kulübünün olması, biniciliğe meraklı çalışanların iş çıkışında burada pratik yapmalarına imkan veriyor. Sinpaş GYO Satış Müdürü Cüneyd Dişkaya, "Müşterilerimize buradaki yaşamı satış esnasında anlatabilmek için satış ofisi konseptimizi, buradaki sosyal aktivitelerin en güçlülerinden biri olan binicilik üzerine kurduk. Satış ekibimizle bu konsepti önce kendimiz yaşadık" diyor. Dişkaya, satış ekibine ufak ufak binicilik eğitimleri aldırdıklarını, isteyenlerin iş çıkışında veya hafta sonları bu konuda kendilerini geliştirebileceklerini söyülyor. Peki müşteriler, binicilik kıyafetleriyle karşılarında buldukları kişilerin satışçı olduklarına inanmakta zorluk çekmiyor mu? Dişkaya, "Çok doğal karşılıyorlar, hatta özeniyorlar" diyor.
Bu arada, bu uygulamanın maliyetinden de bahsetmekte fayda var. Sinpaş GYO Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Barış Ekinci, bir kişiyi giydirmenin maliyetinin 1000 Euro’dan (1.700 YTL) fazla olduğunu söylüyor. Çünkü kıyafetlerin hepsi ithal ve profesyonel binicilerin tercih ettikleri dünyaca ünlü markalar...
Gaye GÜZELAY
Hürriyet İK

0 yorum: