City’s Nişantaşı açılıyor 9 milyon müşteri hedefleniyor

12 Ocak 2008 Cumartesi



İstanbul’un en değerli alışveriş bölgelerinden biri olan Nişantaşı’nda önümüzdeki hafta açılacak City’s Nişantaşı alışveriş merkezi, 150 milyon dolara tamamlandı.
Hafta sonu 35 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen merkeze, yılda 9 milyona yakın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. 126 mağazayla hizmet vermeye başlayacak City’s Nişantaşı için "Alışverişle teknolojinin birleşme noktası" diyen Gülaylar Group İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Gülay, "52 bin metrekare kapalı alana sahip alışveriş merkezinin, en büyük avantajı şehrin dışında olmaması. Çünkü şehir dışındaki merkezlere insanlar daha çok hafta sonları gidiyor. Burası ise hafta içi de günde ortalama 25 bin kişiyi çekecek. Ciro hedefimiz bu nedenle 1 milyar dolar oldu" dedi.
03.00’E KADAR AÇIK KAT: İlhan Gülay, City’s Nişantaşı’nın en ilginç özelliğinin restoran katları olacağını belirtti ve şöyle konuştu: "Bazı bölümlerimiz Nişantaşı’nda gece geç saatlere kadar eğlencenin merkezi olacak. Alışveriş Merkezi’nin diğer birimleri kapandıktan sonra da 4 ve 5’inci katlara özel asansörle çıkılabilecek ve bu bölümler gece 03.00’e kadar çalışacak."
2 BİN 200 KİŞİ ÇALIŞACAK: Nişantaşı gibi merkezi bir bölgede böyle bir inşaatın yapılmasının çok zor olduğunu anlatan Gülay, "Alışveriş merkezini hedeflediğimiz zaman diliminde bitirmeyi başardık. 126 işyerinin 120 adedi de kiralandı. 6 adet işyeri ise 3 ay içinde Türkiye’ye ilk defa girecek uluslararası markalar için ayrıldı" dedi. City’s Nişantaşı projesindeki mağaza kiralamalarında ortalama 10 yıllık süre ile sözleşme yapıldığını belirten Gülay, ortalama metrekare kiraların da 129 Euro olduğunu söyledi. Gülay ayrıca, merkezde 2 bin 200 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.
TEKNOLOJİYLE TASARRUF EDECEĞİZ: İlhan Gülay, alışveriş merkezinin teknolojiyle birleştiğini anlatarak şu bilgileri verdi: "Alışveriş merkezi projesinde bilgisayar kontrollü klima sistemi kullanılarak, enerji tüketiminde yüzde 60’a yakın tasarruf sağlanacak. Mağazalar dükkan sıcaklığını kendileri ayarlayabilecek. Ayrıca merkez Cisco Akıllı Bina omurgası üzerine kuruldu."
8 milyon dolara ekran kurduk Fashion TV’yi yayınlayacağız
İLHAN Gülay, alışveriş merkezinin dışına yerleştirilen dev ekranın 8 milyon dolara mal olduğunu belirterek, Fashion TV ile özel anlaşma yaptıklarını kaydetti. Gülay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dış ve iç mekanlarda LED ekranlar yerleştirildi. Bu ekranlar daha çok reklam amaçlı kullanılacak. Ancak Fashion TV ile de özel bir anlaşma imzaladık. Zaman zaman bu televizyon kanalının moda defilelerini yayınlayacağız. 8 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçirilen projede dünyadaki en son teknolojik uygulamalardan biri olan LED ekranlar kullanıldı."

0 yorum: