İş bankasından inovasyon destek paketi

17 Nisan 2008 Perşembe

İş Bankası, KOBİ'lere olan desteğini KOBİ'lere özel hazırladığı İnovasyon Destek Paketi ile sürdürüyor. Türkiye İş Bankası; Ar-Ge çalışmalarıyla üretimde verimliliği artırmayı, rakipleri arasında öne çıkmayı ve dış pazarlara açılmayı hedefleyen firmalar için "İnovasyon Destek Paketi" hazırladı. Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı ile KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında; Avrupa Birliği'nin sağladığı "Hibe Fonları"ndan almaya hak kazanan firmaların faydalanabileceği destek paketinde aşağıda yer alan ürünler yer alıyor.
İnovasyon Kredisi
Firmaların hibe bedellerinin ödenme süresine kadar oluşacak finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, 12 aya varan vadelerle Taksit Ödemeli Ticari Kredi şeklinde kullanılabiliyor.
Yatırım Kredisi
Firmaların hibe desteği kapsamında yer almayan makine/ekipman alımı vb. yatırımlarının yanı sıra, proje tamamlandıktan sonra yapacakları yatırımlarının finansmanını teminen, döviz kredilerinde ilk 1 yılı anapara ödemesiz dönem olmak üzere, azami toplam 5 yıl vadeli olarak kullanılabiliyor.
Teminat Mektubu
Hibe desteği kapsamında firmaların talep edeceği avans ödemeleri için ilgili kurum/kuruluşlara hitaben Teminat Mektubu düzenlenebiliyor.

0 yorum: