Kara Kuvvetleri Personel Alacak

27 Mart 2008 Perşembe

Kara Kuvvetleri Komutanlığı muvazzaf ve sözleşmeli astsubay alımı yapacak. Son başvuru tarihi 8 Ağustos

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na toplam 611 muvazzaf ve sözleşmeli astsubay alınacak.
Başvurular, 8 Ağustos'a kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinden yapılabilecek.
Komutanlık, piyade sınıfında 40 muvazzaf, 30 sözleşmeli, tank sınıfında 26 muvazzaf, 17 sözleşmeli, topçu sınıfında 20 muvazzaf, 14 sözleşmeli, hava savunma sınıfına 9 muvazzaf, istihkam sınıfına 10 muvazzaf, muhabere sınıfına 71 muvazzaf, ulaştırma sınıfına 14 muvazzaf, personel sınıfına 14 muvazzaf, 5 sözleşmeli (kadın), bakım 281 muvazzaf, ikmal sınıfına 46 muvazzaf, maliye sınıfına 4 muvazzaf, harita sınıfına 1 muvazzaf, bando sınıfında ise 1'i kadın ses sanatçısı 9 muvazzaf sözleşmeli toplam 611 personel alacak.

Başvurusu kabul edilen adaylara sınav merkezleri 15 Ağustos'ta internet aracılığıyla bildirilecek. Yazılı sınav, 23 Ağustos 2008 günü saat 15.00'te yapılacak. Yazılı sınav; Adana, Ankara, Balıkesir, Bolu, Çorlu, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Girne'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) yapılacak.
Yazılı sınav sonuçları ile başarılı olan adayların ikinci aşama sınav tarihleri yine internet üzerinden 1-5 Eylül 2008 tarihlerinde duyurulacak. Ön Sağlık, Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Testi (Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nda 6-31 Ekim tarihlerinde yapılacak. Mülakat seçmeleri ve hastane sevk belgelerinin verilmesi ise 7-31 Ekim'de gerçekleştirilecek.
Asil ve yedek adaylar, 3-7 Kasım 2008 tarihleri arasında duyurulurken, güvenlik soruşturması Kasım 2008-Nisan 2009 tarihlerinde yapılacak. Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi ise Nisan-Ağustos 2009 tarihleri arasında verilecek. Adaylar, 30 Ağustos 2009'da astsubaylığa naspedilecek (atanacak). Astsubaylar, sınıf okulu eğitimi, görev başı eğitimi ve ihtisas eğitimine Eylül 2009'dan itibaren alınacak.
Aranılan şartlar
Başvuracak adaylarda aranılan şartlar ise şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, alınacak sınıf ve branşlara göre erkek ve/veya bayan olmak, taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile, herhangi bir suçtan hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak, sivil okullardan herhangi bir sebeple çıkarılmamış olmak, her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetleri'nden veya askeri okullardan çıkarılmamış olmak (Askeri öğrencilikten kendi isteği ile ayrılanlar, askerliğini kısa dönem erbaş/er olarak yaparak terhis edilenler ile 1111 sayılı kanuna göre askerliğini erbaş/er olarak yaparak terhis edilenler hariç), yapılacak güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç almak, tutum ve davranışları ile yasa dışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü, ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış olmak, herhangi bir bayanla/erkekle nikahsız yaşamamak, Adli Sicil Müdürlüğü, ilgili Cumhuriyet Savcılığı ve yerli kayıtlı olduğu askerlik şubelerinden temin edilecek belgelerde; müracaat başlangıç tarihi itibariyle bakaya veya yoklama kaçağı olarak aranmamak veya bu suçlardan soruşturma altında olmamak veya para cezasına çevrilse dahi bu suçlardan ceza almamak, daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlardan disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak, 4 yıllık fakülte/yüksek okul mezunu adaylar için, hakkında 'Yedek Subay Olamaz' kararı bulunmamak, yapılacak sınavlarda başarılı olmak."
Dünya

0 yorum: