Shapes For Women, kadınlara hızlı spor yaptıracak 50 kadın girişimci arıyor

19 Şubat 2008 Salı


Merkezi ABD'de olan ve 12 ülkede 300'den fazla spor salonu bulunan Shapes For Women, Türkiye genelinde 50 spor salonu açmayı planlıyor. Türkiye merkezi İzmir'de olan ve sadece bayanlara yönelik olarak butik, ekspres spor ve sağlık sistemi ile hizmet veren Shapes, franchising sistemi ile yayılacak.
2010 yılına kadar Türkiye genelinde 50 salon açmayı planladıklarını belirten Shapes For Women Türkiye yetkilisi Gediz Ersin, 96 başvuru aldıklarını ve incelemelerin sürdüğünü belirtti.
Ersin, yatırım bedeli olarak 30 bin YTL talep ettiklerini kaydederek "Buna ek olarak dekorasyon ve ofis malzemeleri ile toplam yatırım tutarı 45-50 bin YTL'yi buluyor. Bizim aldığımız yatırım bedeli karşılığında ana ve ara ekipmanları, özel olarak hazırlanmış Türkçe web tabanlı bilgisayar yazılımı ve eğitimlerini veriyoruz. Yatırım 10-12 ayda kendini geri ödüyor" dedi. Şu an faal olan merkez ve spor salonunun geçen yıl ekim ayında hizmet vermeye başladığını dile getiren Ersin, "Salonumuza gelen 250 üye var. 3 ayda bu kadar üyeyi yakalamak çok kolay değil. Üyeliklerimizin yüzde 60-65'i 6 ve 12 ay üyelik şeklinde. 12 aylık üyeliğin ortalama aylık fiyatı 48 YTL" dedi.

Girişimci bayanlar arıyoruz
İlk bayinin yakın bir zamanda İzmir'de açılacağını bildiren Ersin, "İş kurmayı düşünen, kendine güvenen, sosyal ve hareketli hayata pozitif bakan bayan girişimciler arıyoruz. Bizim Türkiye için hedefimiz kaliteyi ucuza her noktaya götürmek ve bu konuda bizimle işbirliğine uygun girişimci, yönetici bayanlarla Türkiye'nin her noktasında bu zincirleri oluşturmaktır" dedi.
Ersin, franchising almak isteyen adayların spor sektöründen ya da eğitiminden gelmelerinin gerekmediğini vurgulayarak "Önemle aradığımız özellikler, kendi işinin başında duracak, motivasyonu yüksek, insan ilişkileri kuvvetli, dinamik, hayata güler yüzle bakabilen bayan adaylar. Bu özelliğe sahip adaylar bir Shapes For Women Türkiye bayii olabilir" dedi. Hedef kitlerinin B ve C gelir grubu olduğunu belirten Ersin, "Çalışan bayanlar zaman sorunu yaşıyor. Normal bir spor salonunda 1.5 saate yakın bir zaman harcanıyor. Sistem hayatın hızlı akması üzerine geliştirilmiş bir sistem. 30 dakikalık kompakt bir sistem. Üyelerimizin yüzde 65'i ev hanımı. Akşam seanslarımız çok yoğun" dedi.
Gelişmeye açık bir pazar var
Türkiye pazarına ABD ve Avrupa kökenli ünlü sağlık ve spor zincirlerinin girdiğine dikkat çeken Gediz Ersin, Curves, Body Art's Pilates Studio, BFit, Pace, Bronzi Solarium, IQS, İsveç Ayak Sağlığı Merkezi ve Ota Güzellik Merkezleri gibi markaların pazarda yer aldığını belirtti. ABD'de bu zincirlerin çok yaygın olduğunu kaydeden Ersin, sadece bayanlara yönelik olan salonların daha çok rağbet gördüğünü söyledi. Bu tür salonların her türlü kompleksi barındıran bir spor tesisi olmadığını belirten Ersin, "Bu sisteme fast fitnes deniyor. Bizde süre sadece 30 dakika. Ekipmanlar bayan vücuduna göre tasarlanmış. Bu sektörde yatırım maliyeti olarak en uygun fiyatlı girişi biz yaptık. Yeni bir pazar ve gelişecek" dedi.

Fikir nasıl ortaya çıktı
Uzun yıllar Henkel Turyağ İzmir fabrikasında Ar-Ge müdürlüğü yapan kimya mühendisleri Gediz Ersin ve Dilek Erton, fabrikanın İzmir'den taşınması nedeniyle yeni iş arayışına girerler. "Bundan sonra öyle bir iş yapalım ki hem keyif alalım hem de insanlara bir şeyler katalım istedik" diyen Ersin, sektöre adım atmalarını şöyle anlattı: "ABD ve Türkiye'de yükselen trendler arasında yer alan fitnes vardı. ABD'de Shapes For Woman ile görüşmeleriz oldu. Geçen yıl ağustos ayında işimizden ayrıldık, ertesi gün ABD'ye uçtuk. Bir ay kaldık ve eğitimler aldık. Bu süre zarfında aletlerin kullanımı, franchising, pazarlama, satış ve teknik olarak her anlamda eğitim aldık. İzmir merkez olmak üzere ilk salonumuzu hizmete açtık. Tüm Türkiye'ye yayılmayı hedefliyoruz."
Referans

0 yorum: