Farklı Faal Group, franchise ile büyüyor

4 Şubat 2008 Pazartesi

Farklı Faal Group, telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren genç bir şirket. Merkezi Antalya’da bulunan Farklı Faal Group Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Marmara bölgelerine yayılan 36 mağazasıyla farklı bölgelerdeki tüketicilere ulaşıyor. Franchise vererek büyümeyi hedefleyen Farklı Faal Group’un en önemli hedefleri ise marka değerini sürekli artırmak, hızla artan ithalat gücünden maksimum fayda sağlamak. Farklı Faal Group Pazarlama Müdürü Özlem Dağ ile hedeflerini, franchise şartlarını, franchisee’lere sundukları avantajları konuştuk…

Farklı Faal Group ne zaman kuruldu? Faaliyet alanlarından ve kurum yapısından bahseder misiniz?
2002 yılında Fikret Aydın önderliğinde kurulan Farklı Faal İletişim ile temelleri atılan Farklı Faal Group, bugün bünyesindeki Farklı Faal Telekomünikasyon, Farklı Faal İletişim, Mobil Teknik Servis Hizmetleri ile büyüyerek gelişmesini sürdürüyor. İletişim teknolojisine yaptığı yatırımlar, satış ve satın alma stratejileri, pazar penetrasyonu, müşteri hizmetleri, güçlü teknik ve lojistik alt yapısıyla “Gelişen teknolojileri yakından takip ederek, teknolojiyi daha kolay ulaşır hale getirmek ve sektörün yegane çözüm noktası olmak” vizyonu doğrultusunda hızla ilerliyor.
Kaç mağazanız var?
Akdeniz bölgesinde 14, Ege Bölgesinde 13, İç Anadolu Bölgesinde 6, Marmara Bölgesinde 3 adet olmak üzere toplam 36 mağazayla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.
Hedefleriniz neler?
Marka değerinde sürekli artış sağlamayı, hızla artan ithalat gücünden maksimum fayda sağlamayı, sektördeki gücümüzü artırmayı hedefliyoruz. Ege, Marmara, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz olmak üzere toplam 5 bölgede deneyimli kadromuzla franchising çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bir girişimcinin Farklı Faal Group’tan franchise alması için ne gibi özelliklere sahip olması gerekiyor? Franchise şartları neler?
Franchise almak üzere firmamıza yapılan başvuruların değerlendirmeye alınması için istenen ön koşullar şunlar: Teminat mektubu, mağazaların minimum 35 metrekare olması, mağazaların merkezi yerlerde olması (ana caddeler, işlek, satış kabiliyeti yüksek olan yerler), tabelamızı uygulayabilecek cephesi olması. Söz konusu ön koşulları gerçekleştirebiliyor olmaları ve firma hakkında yapılan ticari araştırmanın olumlu sonuçlanması durumunda, franchise sözleşmemiz koşullarımızla firmalara sunuluyor; anlaşma sonucunda franchise veriliyor.
Franchisee’lerinize ne gibi avantajlar sunuyorsunuz?
Avantajlı banka kredi kartı oranları, stok koruma, Farklı Faal Group bünyesinde planlanan reklam, kampanya ve tüm pazarlama faaliyetlerinden yararlanma imkanı; Farklı Faal Group bünyesinde sunulan tüm hizmetlerden, özel ürünlerden (VIP Hizmet, Jet Servis vb.) ve sektörde hızlı pozisyon almasının getirdiği tüm fırsatlardan yararlanma imkanı (En yeni, en son teknoloji ürünleri müşterilerine en hızlı sunabilme imkanı vb.); franchisee’lere sunulacak kurumsallaşma desteklerinden yararlanma imkanı (Eğitim hizmetleri, hizmet ve işletmecilik standartlarının sağlanmasına yönelik destekler, mali ve hukuki danışmanlık destekleri vb.); Farklı Faal Group tarafından sürekli olarak gerçekleştirilen araştırma ve geliştirme çalışmalarından yararlanma fırsatı; Farklı Faal Group tarafından desteklenecek standart yönetim, muhasebe, satış ve stoklama fonksiyonlarından faydalanma, Farklı Faal Group markasının sağladığı sürekli müşteri ve iş yapma, Farklı Faal Group tarafından planlanan verimlilik ve kârlılığı artırıcı faaliyetlerden yararlanma, en az maliyetle büyüme ve gelişme imkanı, pazarla ilgili hızlı ve sürekli bilgi akışına sahip olma imkanı; piyasa şartlarında daha uygun fiyatlarla mal tedariki.
Kalite standardını korumak için ne gibi önlemler alınıyor?
Genel duyuru ve talimatlar ile uygulama prosedürleri iletilmekte ve takibi gerçekleştiriliyor. Ayrıca ilgili Farklı Faal sorumluları tarafından yerinde ziyaret ve aylık periyotlarda gerçekleştirilen denetim ziyaretleri ile işleyiş raporları oluşturuluyor.
Şubeler ne kadar sıklıkla, nasıl denetimlerden geçiyor? Denetimden geçemeyen işletmeler için nasıl bir prosedür uygulanıyor?
Denetim sonuçlarında olumsuzluklar görülmesi durumunda, süreli yazılı uyarılar gönderiliyor, tanınan süre sonunda eksikliklerin giderilmemesi durumunda prim hak edişlerinden kesintiler uygulanarak takibi yapılıyor. Mevcut sorunların çözülmemesi durumunda süreç, franchise iptaline kadar gidebiliyor.

Franchise almak isteyen girişimcilere tavsiyeleriniz neler?
Franchise almak isteyen girişimciler öncelikle sektör ve franchise alacakları firma seçiminde dikkatli olmalılar. İyi bir ön araştırma yapmaları, beklentileri, amaçları ve hedefleri konusunda net olmaları faydalı olacaktır. Girecekleri sektörün ve birlikte hareket edecekleri firmanın yapısına uygun alt yapı ve sermaye gücüne sahip olmalılar. Franchise olduktan sonra da işlerinin mutlaka başında ve takipçisi olmalılar.
Kaynak: insankaynaklari.com

0 yorum: