2008'de Türkiye'de yatırım yapmanın 10 nedeni var

1 Şubat 2008 Cuma

The Observer gazetesi Türkiye'de yatırım yapmanın son derece akıllıca bir iş olduğunu belirterek bunun için 10 neden sıraladı. Gazetenin yayınladığı araştırma habere göre Türkiye'de yatırım yapmanın mantıklı olduğu belirtilirken ülkeyi daha önce görmüş birinin bu maddeleri okumasına dahi gerek olmadığı kaydediliyor.Gazeteye göre Türkiye'yi seçen 17 bin İngiliz turistin bir çok haklı gerekçesi var. İngilizlerin Türkiye'den emlak satın alma yönündeki taleplerinin giderek artmasının da özellikle 2006'dan beridir İngilte-Türkiye arasındaki uçuşlarda keskin bir artışa neden olduğu belirtiliyor. Türkiye'de mülkiyet alanındaki gelişmelerin akılllı tüketiciler için kalite ve ucuzluğa aynı anda ulaşma şansı verdiği belilrtilerek 2008'de Türkiye'de özellikle gayrimenkul alanında yatırım yapmanın 10 haklı nedeni şöyle sıralanıyor:
EMLAK FİYATLARI UYGUN
Türkiye, İspanya'nın hatalarından ders çıkarttı: Türkiye'de Bodrum gibi kıyı bölgelerinde, planlama uzmanları tarihi dokunun asli önemini çok iyi biliyor ve İspanya'nın yaptığı gibi kıyı şeritlerini yükselen yapılarla katletmiyor. Emlak fiyatları çok uygun: 2004'ten bu yanaki değer artışına rağmen, emlak fiyatları makul düzeyde ilerliyor çünkü aynı zamanda talep herzaman için yoğun.
Turizm hızla gelişiyor: Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi'ne göre bugünden itibaren 2016 yılına kadar ülkede hem tatil hem de iş turizmi kayda değer bir artış gösterecek.
Uluslararası yatırımcıları etkileyen bir ülke: İngiltere'deki Braemore Gemini'den Dubai'deki Dubai's Emaar Properties'e kadar Türkiye, dünyanın lider yatırımcıları için sadece yatırım için uygun bir ülke değil aynı zamanda iyi bir müşteri.
YAŞAMANIN BEDELİ DÜŞÜK
Mortgage ve sigortacılık Türkiye'de müsait: Türk hükümeti mülk piyasasını büyütme kararı aldı ve bunun sonucunda yavaş yavaş piyasanın açık ve rekabete dayalı bir hale gelmesi için yasal zemin oluşturmaya başladı.
Uzun vadeli Avrupa Birliği üyelik beklentisi umut verici: Türkiye, yavaş ama emin adımlarla Avrupa Birliği'ne doğru yol alıyor. Tam üyelik için gerekli tüm kriterleri yerine getirmekte kararlı.
Özel ve kamu sektörü yatırımları hızla artıyor. Türkiye'de yaşamanın bedeli düşük Kaliteli sağlık hizmetine ulaşmak kolay ve makul fiyatlarda: Özel hastaneler son derece kaliteli ve ulaşılabilir.
İklimi, atmosferi, insanları, mutfağı, manzaraları ve daha birçok şey.
3 yılda istihdam 1,5 milyon kişi artacak
Dünya Bankası'nın, 2008-2011 döneminde Türkiye'ye 'Ülke Ortaklık Stratejisi' çerçevesinde vereceği yaklaşık 6,5 milyar dolarlık program kredisinin önemli bir kısmı, istihdam ve rekabetin artırılmasında kullanılacak. Banka, geçen yıl Temmuz ayında, Türkiye'ye, istihdam alanında kullanılmak üzere yaklaşık 500 milyon dolar kredi vermişti.
Bankaya göre 'Ülke ortaklık stratejisi" kredisiyle desteklenecek Türkiye'de doğru politikaların uygulanması halinde, 2011 yılına kadar 1,5 milyondan fazla yeni istihdam artışı sağlanabilecek. Dünya Bankasının Türkiye'deki istihdamı arttırmaya yönelik tespitlerine göre, Türkiye'nin, önümüzdeki yıllardaki en önemli yapısal reformları; istihdam ve rekabeti arttırmaya yönelik reformlar olacak.
Dünya Bankası, Türkiye'de istihdamın arttırılmasının, kapsamlı bir iş gücü piyasası reformunun bir parçası olması gerektiği görüşünde. Farklı sosyal güvence katkı primlerinin azaltılması gereğine de işaret eden Banka, işçilerin daha fazla korunması ve işsizlik sigortası fonlarının kullanılması gerektiğini düşünüyor. Türkiye'de, çalışma çağındaki nüfusun tamamı içinde sadece yüzde 22'si, bütçenin kişisel gelir vergisi ve sosyal güvenlik katkılarından elde edilen bölümüne katkı sağlayabiliyor. Türkiye istihdamın orta ve uzun vadede anahtarı rekabetçi eğitim.
http://www.morfikirler.com/

0 yorum: