Yabancılar Türkiye'nin potansiyelini iyi biliyor

16 Ocak 2008 Çarşamba

Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, küresel yatırımcıların Türkiye'nin potansiyelini çok iyi bildiklerini söyledi. Dün Viyana'da başlayan Merkez-Doğu Avrupa ülkelerindeki banka ve finans kurumlarını bir araya getiren "Euromoney Merkez ve Doğu Avrupa Forumu"na katılan Bayazıt,
toplantıda, küresel yatırımcıların Türkiye'yi "performansı yüksek bir ülke olarak" değerlendirdiklerini ifade etti. Bayazıt, Türkiye'nin, enflasyon ve faizlerin düşmesiyle yabancı yatırımcılar için cazip bir ülke konumuna geldiğini kaydetti. Türkiye'ye son yıllarda büyük ölçüde kalıcı yabancı yatırım yapıldığını anlatan Bayazıt, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan bu ilgisinin artarak devam ettiğini, Türkiye'nin şu andaki performansını koruyabilmesi halinde yabancı yatırımcılar için çok cazip bir ülke olarak kalacağını" söyledi.
Türkiye'de istikrarlı bir ortam olması halinde hem yerli hem de yabancı sermaye için "cazibe merkezi olmayı" sürdüreceğini ifade eden Bayazıt, "Bankacılık sektörünün de potansiyelinin de büyümeye son derece müsait olduğunu, yabancı bankacıların da son yıllarda çok ciddi ortaklıklar kurduğunu" belirtti. Türkiye'nin Merkez ve Doğu Avrupa bölgesinde "önemli bir aktör" olduğunu anlatan Bayazıt, Yapı Kredi Bankası'nın da aynı şekilde "bölgede önemli bir oyuncu olduğunu" bildirdi.

0 yorum: