Sabancı holding de çalışan sayısı ve kadınlar

31 Ocak 2008 Perşembe

Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Rıdvan Yirmibeşoğlu, Sabancı Grubu’nda çalışanların sayısının 2007 yılında yüzde 11 artışla 57 bin 200’e çıktığını söyledi. Yirmibeşoğlu, Sabancı’da çalışanların yüzde 40’ını kadınların oluşturduğunu vurguladı. Yirmibeşoğlu, 2008’de çalışan sayısının yüzde 7 artacağını bildirdi.
SABANCI Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Rıdvan Yirmibeşoğlu, Sabancı Topluluğu’nda 2006 yılı sonunda 51 bin 700 olan çalışan sayısının 2007’de yüzde 11 artarak 57 bin 200’ü geçtiğini söyledi. Yirmibeşoğlu, çalışan sayısının bu yıl da yüzde 7 oranında artırılmasının planlandığını belirtti. Yirmibeşoğlu, yüzde 11’lik bu artışta geçen yıl Uzakdoğu’da satın alınan şirketlerin ve Aksigorta-Aviva ile birleşmesiyle bünyeye katılan çalışan sayısının etkili olduğunun altını çizdi. Sabancı Holding’in insan kaynakları alanında 2007 yılındaki uygulamaları ve 2008 hedeflerini anlatmak amacıyla bir toplantı düzenleyen Rıdvan Yirmibeşoğlu, "Ancak bu yıl finansal hizmetler ve perakendede ön planda olmak üzere çalışan sayımız yüzde 7 civarında artacak" dedi.
KADIN YÖNETİCİ SAYISI ARTACAK:
Yirmibeşoğlu, toplulukta çalışan kadın oranının yüzde 40’a yaklaştığını, Sabancı Holding A.Ş.’de ise bu oranın yüzde 50 kadın, yüzde 50 erkek olarak dengede olduğunu söyledi. Yirmibeşoğlu, gelecek açısından kadın sayısı daha hızlı arttığı ve yaşları daha düşük olduğu için yönetici seviyesinde önümüzdeki 5 senede kadınların çoğalacağını söyledi. Yirmibeşoğlu, halen topluluk bünyesinde müdür ve daha üst seviyedeki yöneticilerin yaklaşık yüzde 23’ünün kadın olduğunu belirtti.
PERAKENDEYE ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ:
2008’in temkinli bir yıl olacağına dikkat çeken Rıdvan Yirmibeşoğlu, "Türkiye’nin sanayi envanteri çıkarılmalı. Üniversitelerde hangi alanlarda öğrenci yetiştiğine bakılmalı ve buna göre bir denge sağlanmalı" dedi. Yirmibeşoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye’de perakende sektörü son yıllarda patladı ama perakende elemanı yetiştiren okul yok. Bu elemanları şirketler kendileri yetiştirmeye çalışıyor. Biz Teknosa Akademisi oluşturduk. Sanal değil, kendi binası,hocaları var. Burada sürekli eğitim yapılıyor. Türkiye’nin makroekonomik ihtiyacını, hizmeti biz sunuyoruz."
ETKİNLİKLERİNİ ÖLÇÜYORUZ:
Sabancı Topluluğunda çalışan yöneticilerin başarma arzusunun dünya ortalamasının üstünde olduğunu ifade eden Yirmibeşoğlu, "Sürekli ölçüm yaptığımız noktalardan biri de organizasyonel iklim. Bu çalışmada, orta kademe yöneticilerin bağlı çalıştıkları üst düzey yöneticilerin organizasyon içinde yarattığı iklimi ve bu iklimin idealde nasıl olması gerektiğini düşündüklerini değerlendiriyoruz" diye konuştu.
Etik Bildirgesi imzalattık hediye sınırımız 250 YTL
SABANCI Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Rıdvan Yirmibeşoğlu, "Sabancı Topluluğu, bütün çalışanlarınca imzalanmış Etik Bildirgesi bulunan bir grup" dedi. Toplulukta yerleştirilen kurumsal yönetim uygulamalarından birinin, Sabancı İş Etiği Kuralları ve Politikaları (SA-Etik) olduğunu belirten Yirmibeşoğlu, şunları söyledi: "Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı’na bağlı olarak Etik Kurul oluşturuldu. Sadece Türkiye’de değil, Endonezya’da, Arjantinde, Brezilya’da da bir çalışanımız işe başladığı anda Sabancı’nın etik uygulamalarının önemini kavrıyor. Örneğin büyük gümüş tepside çikolata gönderilmesi bize uygun değil. 250 YTL’den fazla hediye kabul etmiyoruz, biz de hediye etmiyoruz."

0 yorum: