Sabancı, geleceği okumaya başlayacak

19 Ocak 2008 Cumartesi

Sabancı Holding, başlattığı ’Future Forums’ adlı yeni projesiyle geleceği okuyarak sürdürebilir büyüme hedefine ulaşmayı amaçlıyor.
Holding bünyesinde Sabancı Üniversitesi ve İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü’nün ortak çalışmasının ürünü olan proje, bu yıl pilot olarak bir şirkette, 2009’da ise grubun tüm şirketlerinde uygulanacak. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Future Forums’un grubun sürdürebilir büyüme hedefini destekleyecek bir proje olduğunu belirterek, holdingin pazar ve müşteri odaklı bakış açısını, yapılan her işin odağına yerleştirmek ve sektörel ve pazar sınırlarının ötesinde düşünmemizi sağlayacak bir zihinsel dönüşümü desteklemek amacıyla başlatılan bir girişim olduğunu söyledi.
DÖNÜŞÜMÜN BAŞINDAYIZ: Sabancı, grubun bünyesindeki bütün şirketlerde 10 yıl ilerisine bakıp, 3 yıllık plan yaptıklarını belirterek, "Böylece 1 yıllık bütçeleri tutturuyoruz" dedi. Sabancı, vizyonlarında ’sürdürülebilir karlılığı’ devam ettirmenin yanı sıra ’fark yaratma’nın bulunduğuna dikkat çekerek, "Bunun için daha yenilikçi ve rakiplerimizden bir adım önde olmalıyız. Pazarı daha iyi hissedip anlamalıyız. Pazarın ve tüketicinin bugün ve yarınki ihtiyaçlarını, hatta bugün düşünemediklerini bile belirlemeliyiz" diye konuştu. Holding olarak yeni bir dönüşümün başlangıcında olduklarının altını çizen Sabancı, şunları söyledi: "Future Forums belirlenen bu bakış açısının güçlendirilmesine ve bunu topluluk şirketlerinin iş yapış şekillerinin odağına yerleşmesine katkıda bulunacak. Sabancı Üniversitesi ile İnsan Kaynakları Direktörlüğümüz birlikte çalıştığı bu proje, trendleri ve pazarı iyi anlamayı ve ’action learning’ yani uygulamalı öğrenmeyi esas alan bir proje. Bu proje orta ve uzun vadede Sabancı Grubu için bir dönüşüm projesidir."
TÜM ŞİRKETLER UYGULAYACAK: Sabancı Holding İnsan Kaynakları Direktörü Payam Yüce Işık ise Future Forums’un uygulamalı öğrenme modeli olarak tasarlandığını belirterek, "Şirketlerimizin stratejik düşünme, yönetsel karar alma ve organizasyonel öğrenme kaslarını güçlendirici bir yaklaşım olarak üç yapı taşının üzerine inşa edilmiştir. Bunlar; müşteriyi ve pazarı anlama, liderlik ve pazarlama bakış açısını ve uygulamalarını güçlendirici sistematik öğrenme, bilgi ve öğrenimlerden anlam çıkarma" diye konuştu. Işık, bu yıl için grup bünyesindeki bir şirkette pilot uygulama yapacaklarına işaret ederek, "2009 yılından itibaren bütün Sabancı Holding şirketleri bu uygulamaya geçmiş olacak. Öncelikli olarak şirket üst yönetimleri ve pazarlama, iş geliştirme, strateji bölümleri ana hedef kitle olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak ise şirketlerimizin tüm orta kademe yönetim kadrolarının da program içerisinde yer almalarını planlıyoruz" dedi.
GELECEK BİLİMCİSİ SUNUM YAPTI: Future Forums projesi kapsamında dünyaca ünlü siyaset ve gelecek bilimcisi Profesör Sohail Inayatullah da başta Sabancı Holding CEO’su Ahmet Dördüncü olmak üzere holdingin üst düzey yöneticilerinin yer aldığı gruba özel bir sunum yaptı. Tayvan’da bulunan Tamkang Üniversitesi Gelecek Bilimleri Yüksek Lisans Enstitüsü, Sunshine Coast Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Prout College’de öğretim üyesi olarak görev yapan Inayatullah, çok hızlı bir değişim içerisindeki dünyada geleceği okuyup şekillendirebilen şirketlerin liderlik ederek ayakta kalacağını söyledi.
Kaynak: Hürriyet Ekonomi

0 yorum: