KOBİ'lere alternatif finans yöntemleri

30 Ocak 2008 Çarşamba

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Sırrı Şimşek, 2008 yılında KOBİ'lerin yatırım ve üretimlerinde alternatif finans ve ticaret sistemini bütün faaliyetlerinde uygulayabilmeleri için Barter bilgilendirme toplantılarına ağırlık ve öncelik vermeye devam edeceklerini bildirdi.
Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Barter'in Antalya, Ankara, İzmir ve Kayseri'de "Barter Bilgilendirme" toplantıları gerçekleştirdiğini kaydetti.
Bu yıl KOBİ'lerin, yatırımlarını nakit taksitler yerine 3 ya da 5 yıl boyunca üretimiyle ödeme yapması konusundaki çalışmaları hızla tamamladıklarını ifade eden Şimşek, KOBİ'lerin yatırım ve üretimlerini destekleyecek sermaye yapılarının zayıf olduğuna işaret etti.
Leasing ile yatırım yaparak üretimlerini artırmaya çalışan KOBİ'lerin, şu an uygulanan yöntemle yatırım ve üretim maliyetlerinin yükseldiğini belirten Şimşek, naktin daraldığı bu dönemleri de göz önüne getiren iş adamlarının, finansal kiralamada nakit çıktısı yerine üretimiyle kiralama yaparak yatırımlarını hızlandırmak gibi bir arayışa girdiğini ifade etti.
Barter bilgilendirme toplantılarını gelişmiş bütün illerde sanayi ve ticaret odaları ile birlikte ortak yürüterek, KOBİ dostu olduklarını, sağladıkları alternatif finans ve ticaret sistemiyle gösterdiklerini ifade eden Şimşek, şunları kaydetti: "Konjonktürel dengesizlikler sık sık finansman ihtiyacı doğururken, mali piyasalardaki ufak sapmalar biranda maliyetlerin de yükselmesine ve özellikle KOBİ düzeyindeki işletmelerin yok olmasına neden olmaktadır. 2008 yılında KOBİ'lerin yatırım ve üretimlerinde alternatif finans ve ticaret sistemini bütün faaliyetlerinde uygulayabilmeleri için Barter bilgilendirme toplantılarına ağırlık ve öncelik vermeye devam edeceğiz."
mynet

0 yorum: