HSBC'den kobilere destek kredisi

11 Ocak 2008 Cuma


Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya Esnaf ve Sanatkar Odası (MESOB) ile HSBC arasında Küçük ve Orta Boy İşletmeler’e (kobi) yönelik kredi anlaşması imzalandı. HSBC Genel Müdür Yardımcısı Erol Sakallıoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada, 40 bin YTL’ye kadar kredi almak isteyen kobilerle esnafa kefilsiz ve ipoteksiz kredi imkanı tanıyacaklarını, yüzde 1,75 faiz oranı ile 4 yıla kadar vade yapabileceklerini söyledi.
2 yıldır kobilere avantajlı kredi imkanı sunmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Sakallıoğlu, "Daha fazla müşteri edinmek için başta kobiler olmak üzere ticaretle uğraşanlara uygun koşulda kredi imkanı sunuyoruz" dedi.
2001 yılında yaşanan ekonomik krizden bu yana kobilere verilen kredi olanaklarının arttığına dikkati çeken Sakallıoğlu, kobilerin aldığı kredi payının yüzde 2-3’lerden yüzde 10-15’lere yükseldiğini, bu oranının yeterli olmamakla birlikte iyi olduğunu, ileri ki yıllarda daha iyi olacağını söyledi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da imzalanan protokolle kobilere mümkün olan en düşük seviyede kredi imkanı sunulacağını, böylelikle kobilerin ticaret hayatındaki etkinliklerinin artacağını ifade etti.
Malatya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise alınan kredinin küçük esnafın işini büyütmesine katkı sağlayacağını belirtti.
İmzalanan protokolle kobiler ve MESOB’a bağlı küçük esnaf spot, rotatif, ticari finansman, ticari iş yeri, ticari araç ve iş geliştirme gibi nakit krediler ile teminat mektubu ve akreditif gayri nakdi kredi imkanlarından faydalanabilecek.
Kobilerle küçük esnaf daha avantajlı faiz oranları ile ihtiyaç duydukları sermayeyi veya ticari desteği HSBC İşletme Bankacılığı ile sahip olabilen kobiler, aynı zamanda çek karnesi, şirket ticaret kartı, otomatik fatura ödemeleri ve üye iş yeri uygulaması gibi nakit yönetim ürünlerinden yararlanabilecekler.
Kaynak: AA

0 yorum: