İş dünyasında kadınlar, 'cinsiyet avantajını' kullanıyor

18 Ocak 2008 Cuma

CGÖ'de Türkiye, listenin en sonunda
Orta ve Doğu Avrupa'da faaliyet gösteren en büyük üst düzey yönetici arama firmalarından Pedersen & Partners'ın yaptığı araştırma, bölge şirketlerinde üst düzey yönetici olarak görev yapan kadınların 'cinsiyetlerinin avantajından yararlandığını' ortaya koydu. Buna göre iş dünyasında kadınlar dikkatleri üzerine daha kolay çekiyor, satış sürecinde duygusal zekanın birçok yönünü kullanıyor, insan kaynakları meselelerini daha kolay kavrıyor ve empati oluşturabiliyor. Araştırma sonunda hazırlanan Cinsiyeti Güçlendirme Ölçüsü'nde (CGÖ) ise Türkiye, listenin en sonunda yer bulabildi.

Eski Demir Perde ülkeleri ile Türkiye, Yunanistan, İsrail ve Avusturya'yı kapsayan araştırma raporu, Pedersen & Partners'ın Letonya Ülke Müdürü Evita Lune tarafından kaleme alındı. Lune, raporda birçok farklı kültürü ve köklü tarihsel geçmiiş olan Orta Doğu ve Avrupa'da kadının toplum içerisindeki, evdeki ve iş yerindeki rolünün 'çok kültürlü ve bölünmüş' olduğuna dikkat çekti. Buna göre Demir Perde'nin yıkılmasının ardından bölgede toplumlar çok hızlı yeniden yapılanırken, bir yandan da bazı ataerkil değerler yeniden doğdu. Globalleşme, internet ve diğer iletişim araçlarının yaygınlaşması ve uluslararası ticaret için açıklık ile birlikte bu ülkeler işyerinde cinsiyet konularında demokratik ve rasyonel bir yaklaşımı takip ettiler, şirketlerin yönetiminde kadınlara ve erkeklere eşit olanakların sağlanmasını teşvik ettiler.
Rapora göre Orta ve Doğu Avrupa'daki modernleşme süreci ve genel olarak iş kültürünün gelişmesi ihtiyacıkadınlara birçok olanaklar ve imkanlar sağlıyor. Bölgedeki bazı geleneksel erkek egemen işyerlerinde, kadınların cinsiyetlerinin avantajından yararlandığına işaret eden rapor, bunları 'dikkatleri üzerine çekme yeteneği, satış sürecinde duygusal zekanın birçok yönünü kullanmak, insan kaynakları meselelerini daha kolay kavramak ve empati' olarak sıraladı.
Cinsiyeti Güçlendirme Ölçüsü'nde Türkiye en son sırada
Bazı ülkelerde iş kültürü hala oluşumunu tamamlamamışken ve bazen üst düzey pozisyonlarda davranış ahlakı ve cinsiyetler arası etkileşim tam olarak gelişmemişken, kadınların cinsiyetleri sebebiyle terfi ettiği veya arka planda kaldığı durumlarla da karşılaşıldığı ifade edilen raporda, beklenmedik bir eğilimin de etkili olmaya başladığına dikkat çekildi. Buna göre her geçen gün giderek artan sayıda kadın, evde aile hayatının keyfini çıkarmak ve ataerkil değerlere göre yaşamak için iş piyasasının dışında kalmayı tercih etmeye başladı.
İstatistiklere bakıldığında üst düzey pozisyonlarda kadın ve erkek oranlarındaki dengesizliğin oldukça belirgin olduğu kaydedilen raporda, demografiklere göre kadın nüfusunun erkek nüsfusundan daha fazla olmasına rağmen üst düzey pozisyonlarda kadının payının bütün örneklerde yüzde 40'ın altında kaldığı belirtildi.
Rapora göre Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri arasında Türkiye, 'yüzde 7' ile kadınlar için en düşük Cinsiyeti Güçlendirme Ölçüsü'ne sahip ülke. Ukrayna ve Letonya ise sırasıyla yüzde 42 ve yüzde 43 ile en yüksek ölçümlere sahip ülkeler.
"İdeal olarak bu seviyeler ülke demografiklerindeki kadın erkek/oranı ile eşleşmeli ve bu da yaklaşık yüzde 50 olmalıdır" denilen raporda, bir ülkede bu oran düştükçe kadının güçlenmesinin de yavaşlayacağı uyarısında bulunuldu.
Dini kısıtlamalara ve toplum baskısına rağmen kadınların her zaman limitleri aşmayı becermiş ve topluma değer katmayı başarmış oldukları kaydedilen raporda, ilerleyen zaman içinde mesleğinde başarı kazanmış kadınların sayısının artacağı tahmininde bulunuldu.
Bölgeden listeye girebilen iki isim de Türkiye'den
Forbes dergisinin 'En Güçlü 100 Kadın Yönetici' listesine de göndermede bulunan raporda, bu listeye Türkiye'den sadece iki ismin girmeyi başarabildiği, bu isimlerin ise Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili İmre Barmanbek olduğu hatırlatılırken, Orta ve Doğu Avrupa'dan listeye sadece bu iki ismin girebildiğinin altı çizildi.
Rapor, bölgedeki diğer üst düzey kadın yöneticilerden örneklere de yer verdi. Ingrida Bluma'nın Letonya'nın en büyük uluslararası bankalarından Hansa Bank'ı on yıldan uzun süre yönettiği belirtilirken, Statoli Letonya'nın başındaki Baiba Anna Rubess, Microsoft'un Rusya ve BDT'den sorumlu Genel Müdürü Olga Dergunova, Rusya'nın tek kadın milyarderi Inteco İnşaat Başkanı Elena Baturina, Macaristan'ın İngiltere Büyükelçisi olana kadar ülkede Ernst&Young'ın başındaki Czako Borbala gibi isimler bu listede sıralandı.
Ülke CGO (Cinsiyeti Güçlendirme Ölçüsü
Avusturya 28
Almanya 35
İsrail 29
Yunanistan 27
Slovakya 34
Çek Cumhuriyeti 28
Macaristan 34
Polonya 34
Estonya 35
Hırvatistan 23
Letonya 42
Bulgaristan 33
Romanya 29
Rusya Federasyonu 38
Makedonya 28
Ukrayna 43
Türkiye 7
Moldovya 39

Kaynak : Dünya Gazetesi

0 yorum: