Amplio, Karadeniz’de ilk otel yatırımı İçin Trabzon’u seçti

15 Ocak 2008 Salı

Geçtiğimiz aylarda Hilton’la stratejik ortaklığa imza atan Amplio, Kuzey Avrupa- Türkiye ulaşım hattının Karadeniz’e açıldığı kilit şehirler Samsun ve Trabzon’da otel yatırımları yapacağını açıkladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Üyesi M. Şadan Eren, Trabzon’un yatak kapasitesinin artırılmasında yapılacak yatırımın önemli olduğunu söyledi. Başkan Eren, “Trabzon’u hak ettiği seviyeye taşıma gayretimiz olumlu sonuçlar veriyor. Amplio Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Alaaddin Babaoğlu’nun Trabzon’u tercih ettiğini açıklaması bütün Trabzonluları sevindirdi. İlk yatırımların Trabzon ve Samsun’da yapılmasının ardından Rize ve Zonguldak gibi gelişmekte olan kıyı şehirlerinde de Amplio otellerinin açılması Karadeniz turizmini tetikleyecektir. Arzuladığımız yatak kapasitesinin artırılması bölgemizin uluslar arası alanda turizm sektöründe önemli bir ivme katacaktır.”dedi.
TRABZON CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELİYORÖzellikle Samsun ve Trabzon limanlarının özelleştirilmesiyle gerçekleşecek kapasite artışının bölgedeki ekonomik canlılığa çok olumlu etkileri olacağını söyleyen Amplio Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu “ Büyük Samsun Oteli’nin özelleşmesiyle otel yatırımcılarının bölgeye olan ilgisinde ciddi bir artış göze çarpıyor. Karadeniz ulaşım olanakları açısından son derece gelişmiş bir bölgemiz. Bununla beraber Samsun ve Trabzon’un birer liman kenti olması bölgeyi yatırım açısından çok daha cazip hale getiriyor. Samsun ve Trabzon limanlarının özelleştirilmesiyle, bölgenin otel yatırımları için bir cazibe merkezi haline geleceğini öngörüyoruz” dedi.
Hilton, dünya çapında gerçekleştireceği büyüme stratejisi için Hindistan ve Rusya’dan sonra 3.ülke olarak Türkiye’yi seçti. Türkiye’de salt otel yatırımları gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş olan Amplio, imzalanan anlaşma çerçevesinde Hilton grubunun tanınmış markaları Hilton Garden Inn™ ve Hampton by Hilton adları altında oteller açacak.
Otelcilik alanında 40’ın üzerindeki ülkede 100’den fazla başarılı projeye imza atan ve otel geliştirme alanında dünya çapında bir uzman olan Amplio’nun kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu “ Hilton’un genişleme stratejisinde 3. ülke olarak Türkiye’yi seçmesinden çok mutluyuz. Hilton’la imzaladığımız stratejik ortaklık anlaşması çerçevesinde Hilton Garden Inn™ ve Hampton by Hilton™ markalarını Türkiye’ye getirerek, önümüzdeki beş senede 15 yeni otel açacağız. dedi.
Türkiye’de iş otelciliği konusunda ciddi bir açık olduğuna ve yapılan yatırımların daha çok turizm amaçlı ve büyük şehirlere odaklı olduğuna dikkat çeken Babaoğlu, “ Yatırımlarımızda önceliği iş odaklı otel anlamında gereksinimin en fazla olduğu şehirlere veriyoruz. Karadeniz Bölgesi’nde özellikle Samsun ve Trabzon’da yeni otel yatırımları gerçekleştireceğiz. Bu iki şehirdeki liman özelleştirmelerinin tamamlanmasıyla kapasitelerinde ciddi bir artış yaşanacağı bunun da bölgenin ekonomisinde olumlu bir hava yaratacağını düşünüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz fizibilite çalışmaları bu şehirlerde otel yatırımlarının çok cılız kaldığını, mevcut otellerin ise gereksinimleri karşılayamadığını gösteriyor. Karadeniz’de Zonguldak ve Rize gibi gelişmekte olan kıyı şerhlerine de yatırım düşünüyoruz. Bu şehirlerdeki yatırım fırsatlarını için arayışlarımız sürüyor. Bu bölgelerde açacağımız oteller ve sunacağımız hizmetlerle kaliteli hizmet bekleyen iş adamlarının gereksinimlerini tam olarak karşılamayı hedefliyoruz” dedi.
2018 yılına kadar 100 otele ulaşmak hedefleniyor
Türkiye ile Avrupa’yı yatak kapasitesi bakımından karşılaştırdığımızda ülkemizdeki gelişme potansiyelinin net bir biçimde görüldüğünü söyleyen Babaoğlu, Türkiye’de her 1000 kişiye 4 oda düşerken, Almanya’da 28 oda düştüğünün altını özellikle çizdi. İş otelleri kategorisinde önümüzdeki 10 seneye bakıldığında; Türkiye’de yatak kapasitesi bakımından 2,5 milyonun üzerinde bir açık beklediklerini söyleyen Babaoğlu, Amplio’nun 2018 hedefini ise 100 otele ulaşmak olarak açıkladı.
AMPLIO hakkında:Amplio, özellikle iş amaçlı yolculuk yapan bir kitleye hizmet veren, seçkin bir oteller zinciri geliştirmeye odaklanmış bir gayrimenkul yatırım firmasıdır. Amplio’nun en büyük hissedarları, dünya çapında otel sahibi ve geliştirme alanında hizmet vermiş Erwin-Walter Graebner ve Alaeddin Babaoğlu gibi sektörün önde gelen isimlerinden oluşmaktadır. Şirketin büyük hissedarı olan Erwin Walter Graebner, Emlak Yatırım ve Geliştirme alanlarında uluslararası başarılara sahip bir iş adamı. LTU Grup’taki hisselerini geçen sene devreden Graebner, Amsterdam’ın en yüksek 3 binasından biri olan 420 odalı City Harbour Hotel’in yatırımcısı. Frankfurt Borsası’na kote Vivacom AG’nin de kurucu ortağı olan Graebner, Avusturya’daki 5 yıldızlı 152 odalı Schlob-Hotel Kaps’ın da finansal ortağı.
Amplio Gayrimenkul’un bir diğer hissedarı Alaeddin Babaoğlu ise otelcilik ve emlak alanlarında uluslararası şirketlerde üst düzey pozisyonlarda görev yapmış başarılı bir iş adamı. Alaeddin Babaoğlu, otel geliştirme ve yatırımları konusunda uluslararası alanda üst düzey yönetici pozisyonlarında 26 yıllık bir profesyonel tecrübeye sahiptir. Uzun yıllar LTI International Hotels bünyesinde Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mövenpick Hotels & Resorts şirketinde de Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı pozisyonlarında görev almıştır.
Alaeddin Babaoğlu, Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Asya ve Amerika'da 40'dan fazla ülkede otel ve resort geliştirmeye odaklı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda uluslararası ortak girişimle kurulmuş çeşitli şirketlerde halen direktör, yönetim kurulu üyesi ve kurucu ortak olarak görev yapmaktadır.
kaynak:http://www.ttso.org.tr

0 yorum: