Müşteriyi Memnun Eden Markalar

25 Aralık 2007 Salı


Türk tüketicilerinin en çok memnun kaldığı markalar belirlendi. İlk sıralarda bisküvi, çikolata, şekerleme ve makarna ürünleri yer alıyor.
Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) çalışmasının 2006 üçüncü çeyreğine ilişkin sonuçlar, KalDer tarafından, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında düzenlenen toplantıyla kamuoyuna açıklandı.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TMME Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kaylan tarafından düzenlenen bir toplantıda açıklanan sonuçlara göre, Ülker, Danone, Marsa, Aytaç, Colgate, Palmolive, Uni Lever, Tat, Aksa Oyak ve Algida kendi sektörlerinde birinci oldu.

Nuh’un Ankara Makarnası, makarna sektöründe yüzde 87’lik oranla ilk sırada yer aldı. Üçüncü çeyrek sonuçlarına göre, ilk sıralarda, sektörel bazda yüzde 85 oranla bisküvi, şekerleme, çikolata, yüzde 84’lik oranla makarna, yüzde 83’er oranla konserve, sos, salça ve sıvı yağ, yüzde 82 ile süt ve süt ürünleri yer aldı.

2005 yılı son çeyreğinde başlayan endeks çalışmasının tümü göz önünde bulundurulduğunda 2006 ikinci çeyreğinde 73,9 olarak gerçekleşen TMME Ulusal Endeksi yılın üçüncü çeyreği itibarıyla 74,3 oldu.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

0 yorum: