Hep Kendine Girşimci; Hani İstihdam Sahası...

28 Aralık 2007 Cuma

Şov dünyasının ünlüleri, parasını gayrimenkule yatırıyor. Sağlam bir yatırım olarak görülen ve fazla işletme becerisi olmadan da para kazandırabilen gayrimenkul yatırımlarının, eskiden beri şov dünyasının gözdesi olduğu biliniyor. Ancak günümüzün değişen ve gelişen trendleri, ünlülerin gayrimenkul yatırımlarını da değiştiriyor. Önceleri kazandığı paraları sadece konuta yatıran ünlülerin en gözde yatırım aracı hala konut olsa da artık arsa ve lojistik gayrimenkul gibi değişik enstrümanlara yatırım yapanlar da var. Küresel gayrimenkul yatırımları da bu günlerde ünlüler arasında çok moda. Bununla birlikte gayrimenkulün son yıllarda gösterdiği gelişim süreci ve vaat ettiği kar, bazı ünlü isimleri müeahhitliğe bile yöneltti.

İbrahim Tatlıses
Tatlıses, yatırım yapma konusunda ünlüler arasında en başarılı isimlerden biri. Süpermarket, mağaza, kebapçı, konfeksiyon fabrikası, solaryum salonu, otel ve gece kulübü, uçak taksi şirketi, TV kanalı, Almanya'da süt fabrikası gibi bir çok sektörde değişik ve iddialı yatırımları bulunan Tatlıses'in gayrimenkul yatırımları da hayli iddialı. Sanatçının İstanbul Seyrantepe'de bir iş hanı, Zekeriyaköy ve Levent'te birer villası bulunuyor. Ayrıca müteahhitliğe de soyunan Tatlıses, Bodrum'da gerçekleştirdiği 100 dairelik Tatlıses Evleri projesinin ikincisini memleketi Şanlıurfa’da başlattı.

Bülent Ersoy
Geçen yıl sahte mücevher kullandığı yönündeki haberlere kızıp mal varlığını açıklayan Bülent Ersoy'un gerçek bir gayrimenkul zengini olduğu ortaya çıktı. Buna göre Marmaris'te bir koyu, yine Marmariste bir malikanesi, Bodrum Yalıkavak'ta denize sıfır bir dairesi bulunan Bülent Ersoy'un Türkiye'nin çeşitli yerlerinde, kiraya verdiği 25 dairesi bulunuyor. Ayrıca Ersoy'un açıkladığı mal varlığı içinde belediyelere kiralamak üzere aldığı iş makineleri de, sanatçının çok yönlü yatırım yapmak konusunda ne kadar becerikli olduğunu ortaya koyuyor.

Kadir İnanır
Düne kadar memleketi Fatsa'dan başka bir yerde gayrimenkul yatırımı yapmayan Kadir İnanır, artık İstanbul'da da yatırım yapıyor. Fatsa'da bir çiftlik ve fındık bahçeleri olan İnanır, Ulus'ta bir villa aldı.

Tarkan
Tam bir emlak zengini diyebileceğimiz Tarkan da tıpkı Hülya Avşar gibi küresel gayrimenkul yatırımlarını seviyor. Sanatçının 1999 yılında, New York'ta mortgage sistemiyle 450 bin dolara aldığı dairenin şu anki değerinin 4 milyon doların üzerinde olduğu konuşuluyor. Los Angles'ta bir stüdyo dairesi bulunan Tarkan'ın emlak yatırımı konusunda ikinci tercihi ise İstanbul. Beykoz'un Öğümce Köyü'nde bir çiftliği, Arnavutköy'de tarihi bir köşkü, Ulusta dairesi, Zekeriyaköy ve İstinye'de villası olduğu söylenen şarkıcının Tarabya Sümer Korusu'ndaki villasının değeri ise milyon dolarlarla ifade ediliyor.

Semiramis Pekkan
Jet sosyetenin tanınmış isimlerinden Semiramis Pekkan, yurtdışında gayrimenkul yatırımı yapan ilk ünlülerden. İsviçre Alpleri'nde bir dağ evi, Hong Kong'ta bir villası bulunan Semiramis Pekkan, son olarak dünya jet sosyetesinin gözdesi olan Phuket'te saray yavrusu gibi bir ev aldı. Pekkan'ın ayrıca Ortaköy sırtlarında ultra lüks bir evi, Nişantaşı'nda bir dairesi var.

Seda Sayan
Şov dünyasının en iyi gayrimenkul yatırıcımlarından biri de Seda Sayan. Bu yöndeki yatırımlarını hep konuttan yana kullanan Sayan'ın Akmerkez'de bir rezidansı, Rumelihisarı'nda bir yalısı bulunuyor. Bir kaç yıl önce Bodrum Türkbükü'nde yazlık bir villa edinen Sayan'ın aynı siteden annesi, ablası ve kardeşi için de birer ev aldığı konuşuluyor. İstanbul'un bir çok semtinde dairesi bulunduğu belirtilen Sayan, ikinci rezidans dairesini ise Esentepe'deki Kempinski Residences Astoria'dan aldı.

Ferdi Tayfur
Döneminin en çok kazanan ünlülerinden biri olan Ferdi Tayfur, aynı zamanda bu grubun en iyi gayrimenkul yatırımcısı. Gayrimenkul portföyü oldukça geniş ve çeşitli. Marmaris'te bir yarımadası bulunan Tayfur'un Emingan'da 6 villası, Tarabaya'da 4 katlı bir evi ve bir dairesi, Sarıyer'de bir dairesi var. Adana'da da 50 dairesi olduğu söylenen Tayfur, aynı zamanda memleketinde müteahhitlik işine de soyundu. Ferdi Tayfur, Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'la birlikte Adana'da konut inşaatları yapıyor.

Esin Moralıoğlu
Esin Moralıoğlu, mankenlikten en iyi para kazanan mankenlerden biri olduğu kadar, podyumların en iyi gayrimenkul yatırımcılarından biri olarak tanınıyor. Deneyimli mankenin İstanbul'da dört, İzmir'de bir dairesi ve Kuşadası ile Bodrum'da birer yazlığı var.

Tarık Tarcan
Eski manken ve oyuncu Tarık Tarcan'ın portföyü, Tarcan'ın gayrimenkul yatırımı konusunda tam bir uzman olduğunu ortaya koyuyor. Tarcan, konutun yanısıra, yüksek prim yapması muhtemel gayrimenkuller arasında gösterilen lojistik gayrimenkullere ve arsaya da yatırım yapıyor. Tarcan'ın Antalya Kaleiçi'ndeki vilasının değeri milyon dolarla ifade edilirken, Bursa Gemlik'te zeytin depoları ve arsaları bulunuyor.

Atilla Saral
Podyumların gayrimenkul zenginlerinden biri de Atilla Saral. Eski manken ve oyuncu oylan Saral'ın Kilyos'ta 1 milyon dolarlık villası, Ankara'nın lüks bölgelerinde iki dükkanı, İstinye'de 350 bin dolarlık bir dairesi olduğu söyleniyor.

Emrah
Türkiye'nin çocuk şarkıcısı olarak ünlendiği günlerden bu yana kazandığı paraları gayrimenkule yatırdığı bilinen Emrah'ın hatırı sayılır bir gayrimenkul portföyü oluşturduğu belirtiliyor. İdialara göre Emrah'ın 100'e yakın dairesi var. Kendisi kaç evi olduğunu açıkça ifade etmese de, konuşulan sayıları açıkça yalanlamıyor.

Mehmet Ali Erbil
Son yıllarda gayrimenkule yatırım yapmaya başlayan Mehmet Ali Erbil'in, bir kaç yıl önce Ulus Seba sitesinden bir villa, Maslak Seba'dan ise bir daire satın aldığı belirtiliyor. Erbil'in ayrıca Esenkent'te yatırım amacıyla satın aldığı, dört dairesi daha bulunuyor.

Ebru Gündeş
Ebru Gündeş'in biraz dar ama hayli değerli bir gayrimenkul portföyü var. Sanatçının Yeniköy'deki yalısıyla Beykoz Konakları'ndaki villasının değeri milyon dolarlarla ifade ediliyor. Gündeş'in ayrıca Ulus'ta bir dairesi bulunuyor.

Müslüm Gürses
Müslül Gürses de mütevazi bir gayrimenkul portföyüne sahip. Gürses'in Bakırköy'de 1, Şişli'de 1, Beylikdüzü'nde iki dairesi var.

Hülya Avşar
Sarıyer'de köşkü, Ayvalık'ta yazlığı, Tarabya Nurol Sitesi'nde bir dairesi, Etiler'de bir dairesi bulunan Hülya Avşar, küresel gayrimenkul yatırımı yapan nadir ünlülerden. Hülya Avşar'ın Londra'nın en yüksek resizansı olan Pan Peninsula Tower 1'de dairesi var. Sanatçı ayrıca Riva'da kendine ait arsanın üzerinde yaptığı 12 evlik Çakıl Vilları'yla müteahhitliğe de adım atmış oldu.

Sibel Can
Ünlüler dünyasının en eski gayrimenkul yatırımcılarından biri olan Sibel Can'ın Miami'de aldığı villa magazin dünyasını günlerce meşgul etmişti. Bununla birlikte Can'ın pek de konuşulmayan yatırımları tam bir servet değerinde. İstanbul Nakkaştepe'de ve Levent'te birer villası, Bodrum'da iki villası olduğu bilinen Can'ın ayrıca İstanbul'da 50 dairesi bulunuyor.

Tuğba Özay
Manken Tuğba Özay, genç yaşta Antayla'nın Manavgat ilçesinde aldığı çiftlikle dikkatleri üzerine çekti. Ancak geçen yaz Manavgat'ta çıkan orman yangınının değeri 1 milyon YTL'nin üzerinde olduğu belirtilen çiftliğe sıçramasıyla çiftlik evinin bir bölümü kül oldu.

Cem Yılmaz
Otomobillere olan düşkünlüğü tanınan ve aldığı lüks otomobillerle dikkat çeken Cem Yılmaz, gayrimenkule yatırım yapmayı da ihmal etmiyor. Levent'te süper lüks bir villası bulunan Yılmaz'ın, Çeşme'de de bir villası bulunduğu söyleniyor.

Muazzez Ersoy
Muazzez Ersoy, gayrimenkul yatırımlarında tercihini konuttan yana kullanıyor. Etiler'de bir dairesi, Bodrum'da bir yazlığı olan sanatçı, ofis olarak kullanmak üzere etilerde bir de villa edinmiş.

Emel Sayın
Yeni nesil ünlülere göre biraz mütevazi kalsa da Emel Sayın'ın da hatırı sayılır bir gayrimenkul portföyü var. Sanatçının Demirciköy'de bir villası, Datça'da yazlığı, Nişantaşı'nda bir dükkanı olduğu biliniyor.

Teoman
Şarkıcı Teoman, gayrimenkul yatırımlarını prim yapacak araçlar yönünde geliştiriyor. Üç daire sahibi olan Teoman'ın iki de arsa alması bu görüşü kuvvetlendiriyor.

Sezen Aksu
Villalarının lüksü dilden dile dolaşan Sezen Aksu, gayrimenkul yatırımlarını seven ünlülerin başında geliyor. İstanbul'un Sarıyer ve Kanlıca semtleriyle Bodrum'da bir villası bulunan Sezen Aksu'nun Ankara, İzmir ve İstanbul'un çeşitli semtlerinde daireleri olduğu belirtiliyor.

Gülben Ergen
Kazandığı paraları ticari taksilere yatırdığı bilinen Gülben Ergen, son yıllarda gayrimenkul yatırımı yapmayı da ihmal etmiyor. 50 ticari plakalı taksisi olduğu söylenen şarkıcının İstanbul Feneryolu ve Zekeriyaköy ile Antalya'da evleri olduğu söyleniyor.

0 yorum: