Ekonomi okumaya gitti, pizzacı oldu

24 Aralık 2007 Pazartesi



Ekonomi eğitimi için gittiği İtalya'dan cebinde Carlo Usta'nın pizza mönüsüyle dönen 24 yaşındaki girişimci Tayfun Kürşat Tayfur, hayalini kurduğu uluslararası pizza zincirinin ikinci halkasını açmaya hazırlanıyor
BESTE ÖNKOL
Bilgi Üniverisitesi'nde ekonomi-işletme eğitimini tamamlayan Tayfun Kürşat Tayfur, 2 yıl önce İtalya'ya ekonomi yüksek lisansı yapmaya gitti. Döndüğünde yiyecek sektöründe çalışmak isteyen Tayfur, her gün yediği Carlo Usta'nın pizzalarının müdavimi olunca planlarını değiştirdi.İstanbul'daki ilk restoranını Carlo Pizza adı altında Başakşehir'deki bir alışveriş merkezinde açan Tayfur, Soyak Olimpiakent'teki ikinci şubesini açmaya hazırlanıyor.
Yemek sektöründeki ilk deneyimini Bilgi Üniversitesi'de okurken en yakın arkadaşıyla birlikte açtığı waffle corner shop'ta edindiğini anlatan Tayfur, "İtalya'dan döndüğümde yemek işine girmekte kararlıydım. Tercihimi her gün yediğim pizzadan yana kullandım" dedi.
'Mönüyle geldim' Giusti Pizza'nın sahibi Carlo Usta'nın yanına giderek Napoli tarzı pizza yapımının tüm aşamalarını usta-çırak ilişkisi içinde öğrendiğini dile getiren Tayfur, "Bu işi her şeyiyle öğrendim. Carlo Usta'nın mutfağı benim için iyi bir laboratuvar oldu. Mönüyü alarak geldim" diye konuştu. Üçüncü restoran için çok daha işlek bir alan tercih edeceğini belirten Tayfur şunları söyledi:"Çok yayılmak istemiyorum. Türkiye'de yalnızca İstanbul'da olacağım. Franchising'le büyümek gibi bir hedefim yok. Burada sistemi ve markamı oturttuğumda yurtdışına açılmak istiyorum. Yurtiçinde tek başıma yada ortakla büyümek istiyorum. Yurtdışında ise gelecek tekliflere açığım."

0 yorum: