Meiller, Sakarya’da üretip Türkiye’de 6 kat büyüyecek

23 Mart 2008 Pazar


ALMAN damper üreticisi Meiller, Doğuş Otomotiv ile adım attığı Türkiye pazarındaki satışlarını bu yıl 6 kat artırmayı hedefliyor. Geçen yılın mart ayında imzalanan distribütörlük anlaşması sonrasında Doğuş Otomotiv ile Türkiye’de ortak üretim yatırımı yapan Meiller’in CEO’su Dr. Frank Hiller, 2007’de yeterli üretimi Türkiye’ye ayıramadıkları halde 70 adetlik satış rakamına ulaştıklarını, bu yılki hedeflerinin ise 500 adet olduğunu söyledi. Türkiye pazarına girmeden önce çok detaylı araştırma yaptıklarını belirten Hiller, Doğuş Otomotiv’in müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışının Meiller’in yüksek kalite felsefesiyle tam olarak uyuştuğunu vurguladı.


2007 ÖĞRENME YILI OLDU: Hiller, "2007 yılında Türkiye pazarının dinamikleri açısından çok şey öğrendik. Asıl performansımızı 2008 yılında göstereceğiz. Geçen yıl talebe uygun kapasite yaratamadık ama bu yıl Türkiye’den gelecek tüm talebi karşılayacağız. Satışlarımızı 6 kat arttıracağız" diye konuştu. Meiller Genel Müdürü Johan Wimmer ise, Türkiye’yi büyüme beklentileri açısından ikinci sıraya yerleştirdiklerini belirterek, "Doğuş Otomotiv’in satış, bizim ise üretici olarak pazara bakışımız mükemmel bir sinerji yaratıyor. 2007 yılı pazarla tanışma yılımızdı, 2008 yılı pazarda güçlenme yılımız olacak" dedi.
YÜZDE 85’İ İHRAÇ EDİLECEK: 2007 yılında 330 milyon Euro ciro yapan Meiller’in 2008 yılı ciro hedefi 400 milyon Euro. Bu hedefin gerçekleşmesinde Türkiye pazarı ve Doğuş Otomotiv ortaklığıyla yapılan üretim yatırımının etkisi büyük. Sakarya’da 4 milyon Euro’luk yatırımla kurulan üretim tesisi başlangıçta yılda 3 bin damper ve yarı römork damper üretimi gerçekleştirecek. Üretimin yüzde 85’i ağırlıklı olarak Avrupa’ya ihraç edilecek.

0 yorum: