Aile şirketleri hakkında herşey

11 Mart 2008 Salı

Eğitişim Kariyer Enstitüsü, “Ailemin Şirketi” Yönetim Sertifika Programı, kurumsallaşmaya ve markalaşmaya giden yolda Aile Şirketleri’ni devralan 3. kuşağın kendi şirketlerini ölümsüzleştirmesi için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini sunuyor.
Eğitişim Kariyer Enstitüsü’nün, yönetim alanındaki sertifika programlarından “Ailemin Şirketi”, birinci dönemini tamamladı. 7 Nisan’da ikinci dönemine başlayacak program; aile şirketlerinin kısa ömürlü olmalarının sebeplerini ele alarak aile şirketlerini kurumsallaştırma ve markalaştırmaya giden yolda yönetimi devralan 3. kuşağın kendi şirketlerini yönetme birikimine sahip olmalarını amaçlıyor.

Türkiye’deki Aile Şirketleri Proaktif ve Girişimci

Programın 5. haftasına katılan Hakan Zihnioğlu (Furla Danışmanlık), Aile Şirketleri konusunda yaptığı sunumda; Türkiye’de aile şirketlerinin son derece girişimci, proaktif, cesur bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Ayrıca; aile şirketlerinde çalışan bireylerin kan bağından dolayı benzer özellikler taşıdığını ve yüksek egonun etkisiyle birinci ve ikinci kuşak arasında çatışma olasılığının arttığını, bunun başarısızlığı da beraberinde getirdiğini belirtti. Bir diğer bir önemli unsurun; -yine bireylerin yüksek ego sahibi olmalarından dolayı- bütün sorumluluğu ve karar alma sürecini tek başına üstlenmelerinden kaynaklandığını vurguladı. Oysa düzgün bir görev dağılımı ile süreçlerin daha sağlıklı işlediğini ve başarıya ulaşıldığını belirten Zihnioğlu, Aile Şirketlerinde var olan girişimci, proaktif yapının bu şekilde daha da olumlu bir etki yaratacağını belirtti.

Türkiye’deki Aile Şirketleri’nin Ömrü Neden Kısa?

Dünyadaki şirketlerin yüzde 75’i Aile Şirketlerinden oluşmasına rağmen, bu şirketlerin üçüncü kuşağa geçmeden devredildiği ya da satıldığı görülüyor. Aile Şirketlerinin ortalama ömrünün 24 yıl olduğu ve Türkiye’nin de bu ortalamanın çok altında olduğu düşünülürse; >>Türk toplumunun kültür yapısı,
>>Vizyon sıkıntısı,
>>Uzman eksikliği,
>>KOBİ’lerin çoğunlukta olması,
>>Tarıma dayalı ekonomi,
>>Kayıt dışı ekonomi
Bu başarısızlığın sebepleri arasında yer alabilecek özelliklerden sayılıyor.
Aile Şirketlerini Geleceğe Taşımanın Sırrı Nedir?
Koç, Sabancı, Eczacıbaşı, Yaşar gibi Aile Şirketleri, aile şirketlerinin başarılı bir şekilde kuşaktan kuşağa aktarılabildiğini kanıtlayan şirketler. Başarıyı yakalamış bu şirketlerden örneklerin de katılımcılarla paylaşıldığı programda; Hakan Arı (Danışman) ve Yasemin Sungur (Marka ve İletişim Danışmanı) gibi; aile şirketlerine kurumsallaşma ve markalaşma sürecinde danışmanlık yapan isimler, Berrin Tavman (IK Uzmanı) gibi aile şirketlerinde çalışan profesyonel yöneticiler ve B.Ozan Diren (Dimes Genel Müdürü) gibi aile şirketini başarıya ulaştırmış yöneticiler; aile şirketlerinde çalışmak isteyen gençlerle buluşuyor.
Kaynak: Yaratım İçerik İletişim
kobifinans

0 yorum: