NASIL İŞ YAPILIR? NASIL BÜYÜME SAĞLANIR?

29 Ocak 2008 Salı

TOKİ, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ile konut projeleri yapan Kuzu, 17 bin konutu bitirip teslim etti.
Katır sırtında müteahhitlikten 600 milyon YTL ciroyu yakaladı .
Abdülkerim Kuzu ve 3 kardeşinin yol inşaatı ile temelini attığı Kuzu Grubu, ikinci kuşağın yönetiminde inşaattan kargo taşımacılığına 8 şirket, 3 bin 550 çalışan ve 600 milyon YTL'lik ciro büyüklüğüne ulaştı..
Siirtli Abdülkerim Kuzu ve 3 kardeşi, 1943 yılında Kurtalan-Beşiri yolunu kazma kürekle yaparken, 600 milyon YTL'lik bir topluluğun temellerini de attıklarını tahmin ediyorlar mıydı bilemiyorum ama o 4 kardeşten bayrağı devralan ikinci kuşaktan 4 kardeş bunu başardı. Siirt'ten başarı hikayesi olarak sayfamıza Kuzu Kardeşleri alıyoruz. 1943 yılında Kuzu İnşaat'ı kuran Abdülkerim Kuzu ve 3 kardeşi, kamu müteahhitliği yaparak yollar, sağlık ocakları, hastaneler, okullar, jandarma karakolları inşa etti. Abdülkerim Kuzu 1980 yılında vefat ettikten sonra, ortaklık bitti.
KAZMA KÜREK ÇALIŞTILAR
Kuzu Grubu Başkanı Gökçen Kuzu gerisini şöyle anlatıyor: "Babam vefat ettiğinde Türkiye 1 litre mazota muhtaç vaziyetteydi. Makine parkı 1 sene yattı. Makine parkını sattıktan sonra, parayı amcalarımla paylaştık. Garip, Güven ve Özen Kuzu kardeşlerimle, payımıza düşen 15 milyon lira ile Siirt'te nalburiye dükkanı açtık. Biraz ilerledikten sonra müteahhitliğe başladık. 1981'de Siirt İl Özel İdaresi İşhanı'nın ihalesini aldık. 1986'da 10 komando tabur binası yaptık. Babam ve amcalarım Kurtalan Beşiri yolunu kazma kürekle yapmışlardı. Biz de Şırnak Dereler mevkiindeki tabur binasını katır sırtında gerçekleştirdik." Kuzu Kardeşler, 1990 yılında Siirt'ten Ankara'ya gider, ülke genelinde iş koşturmaya başlarlar. Ülkedeki krizlerden etkilenip sıkıntıya düşseler de, Gökçen Kuzu'nun deyimiyle ailenin birliği ve dirliği sayesinde ayakta kalmayı başarırlar. Bugün 8 şirketten oluşan Kuzu Grubu'nun 3 bin 550 çalışanı, 600 milyon YTL cirosu bulunuyor.
Kaynak : Sabah

0 yorum: